Fuel Pass 2: Στα 60 με 70 ευρώ η νέα επιδότηση καυσίμων

Περισσότεροι οι δικαιούχοι – Συνεχίζεται και η επιδότηση του diesel κίνησης

Μεγαλύτερη επιδότηση σε περισσότερους δικαιούχους θα προβλέπει το Fuel Pass 2, η νέα επιδότηση καυσίμων, η οποία θα τεθεί σε ισχύ από την 1η Ιουλίου.

Η διάρκειά της, όπως και στην προηγούμενη επιδότηση βενζίνης θα είναι για τρεις μήνες (έως 30 Σεπτεμβρίου), με τη διαδικασία να είναι παρόμοια με το πρώτο Fuel Pass.

Επίδοτηση καυσίμων από τον Ιούλιο μέχρι τον Σεπτέμβριο

Σε σύσκεψη, που θα γίνει τη Δευτέρα στο Μέγαρο Μαξίμου, θα μπουν οι τελευταίες πινελιές στο μέτρο.

Fuel Pass 2: «Κλείδωσε» ενισχυμένη επιδότηση για τη βενζίνη

Σύμφωνα με πληροφορίες του Πρώτου Θέματος, η επιδότηση για τους κατόχους ΙΧ αυτοκινήτων θα ανέβει στα 60 με 70 ευρώ, από 40 με 50 που είναι η σημερινή. Αντίστοιχα, θα αυξηθεί η επιδότηση για τους κατόχους δίκυκλων.

Νέα μέτρα στήριξης για τα καύσιμα - Τα δύο σενάρια για τη βενζίνη

Στην κυβέρνηση υπήρξαν σκέψεις η δεύτερη επιδότηση βενζίνης να γίνει με το μοντέλο του πετρελαίου κίνησης, δηλαδή επιδότηση 15 λεπτά το λίτρο στην αντλία, ωστόσο αποφασίστηκε τελικά ένα νέο, πιο «γενναιόδωρο» Fuel Pass.

Αντλία Βενζίνης

Σύμφωνα με πληροφορίες, η επιδότηση για τους κατόχους ΙΧ αυτοκινήτων θα ανέβει στα 60 με 70 ευρώ / Eurokinissi

Τα νέα μέτρα στήριξης για τα καύσιμα θα συνεχίσουν και την επιδότηση στο diesel κίνησης, ενώ το εισοδηματικό όριο για το Fuel Pass 2 θα αυξηθεί και θα ακολουθήσει το μοντέλο του Power Pass: όριο τα 45.000 ευρώ για καθαρό οικογενειακό εισόδημα (μετά την αφαίρεση των φόρων).

Power Pass: Ποια ΑΦΜ υποβάλλουν τώρα αίτηση - Αναλυτικά η διαδικασία

Σύμφωνα με τους υπολογισμούς του οικονομικού επιτελείου, λαμβάνοντας υπόψη μια μέση κατανάλωση στα 180 λίτρα για μετακινήσεις με το αυτοκίνητο στους τόπους των διακοπών, με το Fuel Pass 2 το πραγματικό κόστος ανά λίτρο βενζίνης θα πέσει από τα 2,3-2,4 ευρώ στα 2 ευρώ.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top