Power pass: Πότε ανοίγει η πλατφόρμα για τις αποζημιώσεις έως 600 ευρώ

Οι δικαιούχοι, τα εισοδηματικά κριτήρια και οι κρίσιμες προθεσμίες

Αμέσως μετά του Αγίου Πνεύματος, Δευτέρα 13 Ιουνίου 2022, αναμένεται  η ηλεκτρονική πλατφόρμα Power Pass για την υποβολή των αιτήσεων από τα νοικοκυριά για την καταβολή της αποζημίωσης 18-600 ευρώ για τους «φουσκωμένους» λογαριασμούς ηλεκτρικού ρεύματος που εκδόθηκαν το τελευταίο εξάμηνο.

Η πλατφόρμα θα παραμείνει ανοιχτή μέχρι τα τέλη Ιουνίου, δηλαδή για 15 ημέρες. Αμέσως μετά η ΑΑΔΕ θα «τρέξει» τους ελέγχους και τις διασταυρώσεις στα στοιχεία των αιτήσεων και τα στοιχεία που έχουν στείλει η ΔΕΗ και οι πάροχοι ηλεκτρικού ρεύματος.

Ηλεκτρικό Ρεύμα: Πότε θα δοθεί η αναδρομική επιδότηση

Αφού ολοκληρωθούν οι έλεγχοι θα αρχίσουν να πιστώνονται τα ποσά των ενισχύσεων στους τραπεζικούς λογαριασμούς των δικαιούχων.

Επιδότηση ρεύματος: Τι γίνεται εάν δύο νοικοκυριά έχουν κοινό ρολόι

Με βάση το σχεδιασμό του υπουργείου Οικονομικών, οι πληρωμές αναμένεται να γίνουν στα μέσα Ιουλίου.

Τα εισοδηματικά κριτήρια και οι κρίσιμες προθεσμίες

Αίτηση για την οικονομική ενίσχυση μπορούν να υποβάλλουν τα φυσικά πρόσωπα, φορολογικοί κάτοικοι Ελλάδος, με ετήσιο καθαρό οικογενειακό εισόδημα μετά την αφαίρεση των φόρων, του φορολογικού έτους 2020, έως τις 45.000 ευρώ.

Power Pass: Πότε θα μπουν τα λεφτά για την αναδρομική επιδότηση ρεύματος

Η κυβέρνηση επιστρέφει το 60% του αυξημένου κόστους ρεύματος για λογαριασμούς που έχουν εκδοθεί από την 1η Δεκεμβρίου 2021 έως την 31η Μαΐου 2022.

Το επίδομα δίνεται για χρεώσεις που δεν έχουν καλυφθεί από τις εκπτώσεις που έχουν δοθεί μέσω των λογαριασμών ρεύματος, είτε από το κράτος είτε από τους προμηθευτές ηλεκτρικής ενέργειας.

Επισημαίνεται πως όσοι υποχρεούνται να υποβάλουν για πρώτη φορά φέτος φορολογική δήλωση θα πρέπει να σπεύσουν να υποβάλουν τη δήλωσή τους πριν την υποβολή αίτησης για τη λήψη οικονομικής ενίσχυσης.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top