Ακίνητα: Οι πιο ακριβές και οι πιο φθηνές περιοχές σε Αθήνα – Θεσσαλονίκη

Ανέβηκαν εκ νέου οι τιμές των ακινήτων το πρώτο τρίμηνο του 2022

Απλησίαστα είναι τα ενοίκια σε πολλά σημεία της χώρας και ειδικά το λεκανοπέδιο της Αττικής

Και κατά το πρώτο τρίμηνο του 2022 συνεχίστηκε η ανοδική πορεία των τιμών σε πώληση και ενοικίαση στην αγορά ακινήτων.

Πανελλαδικά, οι μεγαλύτερες αυξήσεις στη μέση ζητούμενη τιμή πώλησης κατοικιών για το 1o τρίμηνο του 2022 - σε σύγκριση με την αντίστοιχη περίοδο το 2021 - σημειώθηκαν στον Νομό Λάρισας (13,7%), Τρικάλων (7,7%) και Λευκάδας (7,5%), και στα Νότια Προάστια της Αθήνας (7,0%).

Ενοίκια: Αυξήσεις-φωτιά έως 25% μέσα σε έναν χρόνο

Αντίστοιχα, οι μεγαλύτερες αυξήσεις στη μέση ζητούμενη τιμή ενοικίασης κατοικίας έλαβαν χώρα στα Βόρεια (11,1%) και Ανατολικά Προάστια της Αθήνας (9,3%), στην υπόλοιπη Αττική (9,3%), και στους νομούς Χανίων (7%) και Φθιώτιδας (6,8%).

Οι ακριβότερες και οι φθηνότερες περιοχές για αγορά και ενοικίαση κατοικίας στην Αθήνα

Στα νότια προάστια και σε σημεία του κέντρου της Αθήνας εντοπίζονται κυρίως οι ακριβότερες περιοχές για αγορά και ενοικίαση κατοικίας.

«Παγώνουν» για έναν μήνα οι μεταβιβάσεις ακινήτων

Συγκεκριμένα, οι ακριβότερες περιοχές για αγορά κατοικίας στο λεκανοπέδιο είναι, μεταξύ άλλων, η Βουλιαγμένη και η Βούλα, η περιοχή του Κολωνακίου και του Λυκαβηττού, η Φιλοθέη, η Γλυφάδα, το Παλαιό Ψυχικό, ο Άλιμος και το Ελληνικό. Στις οικονομικότερες περιοχές για αγορά κατοικίας το πρώτο τρίμηνο του 2022 είναι η Αγία Βαρβάρα, το Κερατσίνι και η περιοχή Ταμπούρια - Αγία Σοφία στον Πειραιά.

Ακίνητα Αθήνα: Οι πιο ακριβές και οι φθηνές περιοχές

Η Βουλιαγμένη και η Βούλα, η περιοχή του Κολωνακίου και του Λυκαβηττού, η Φιλοθέη, η Γλυφάδα, το Παλαιό Ψυχικό, ο Άλιμος και το Ελληνικό είναι οι πιο ακριβές περιοχές της Αθήνας για αγορά κατοικίας / Πηγή πίνακα: spitogatos

Ενοίκια: Οι πρωταθλητές των αυξήσεων - Πού ανέβηκαν έως 50%

Σχετικά με την ενοικίαση, το ιστορικό κέντρο, η Βουλιαγμένη, η περιοχή του Κολωνακίου και του Λυκαβηττού, το Παλαιό Ψυχικό, το Νέο Ψυχικό, η Φιλοθέη και το Ελληνικό είναι μεταξύ των ακριβότερων περιοχών της Αττικής.

Ακίνητα Αθήνα: Οι πιο ακριβές και οι φθηνές περιοχές

Tο ιστορικό κέντρο, η Βουλιαγμένη, η περιοχή του Κολωνακίου και του Λυκαβηττού, το Παλαιό Ψυχικό, το Νέο Ψυχικό, η Φιλοθέη και το Ελληνικό είναι οι πιο ακριβές περιοχές της Αθήνας για ενοικίαση κατοικίας / Πηγή πίνακα: spitogatos

Οι ακριβότερες και οι φθηνότερες περιοχές για αγορά και ενοικίαση κατοικίας στη Θεσσαλονίκη

Πιο ακριβές περιοχές στη Θεσσαλονίκη για αγορά κατοικίας ήταν η Καλαμαριά, η περιοχή του κέντρου, το Πανόραμα, η περιοχή Ανάληψη - Μπότσαρη - Νέα Παραλία, η Πυλαία και η Τούμπα. Οι οικονομικότερες περιοχές είναι η Καλλιθέα, η Χαλκηδόνα, ο Άγιος Αθανάσιος, ο Λαγκαδάς και τα Μυγδόνια.

Ακίνητα Θεσσαλονίκη: Οι πιο ακριβές και οι φθηνές περιοχές

Η Καλαμαριά, η περιοχή του κέντρου, το Πανόραμα, η περιοχή Ανάληψη - Μπότσαρη - Νέα Παραλία, η Πυλαία και η Τούμπα είναι οι πιο ακριβές περιοχές της Θεσσαλονίκης για αγορά κατοικίας / Πηγή πίνακα: spitogatos

E9: Οι διορθώσεις της τελευταίας στιγμής για να «κουρέψετε» τον ΕΝΦΙΑ

Σχετικά με την ενοικίαση, οι ακριβότερες περιοχές είναι το κέντρο της πόλης, η Πυλαία, η Ανάληψη - Μπότσαρη - Νέα Παραλία, η Άνω Πόλη και οι περιοχές Βούλγαρη - Ντεπώ – Μαρτίου και Βαρδάρης – Λαχανόκηποι.

Στις οικονομικότερες περιοχές για ενοικίαση κατοικίας, εντοπίζονται ο Χορτιάτης, το Ωραιόκαστρο, ο Δήμος Μίκρας, η Πολίχνη και οι Συκιές.

Ακίνητα Θεσσαλονίκη: Οι πιο ακριβές και οι φθηνές περιοχές

Το κέντρο της πόλης, η Πυλαία, η Ανάληψη - Μπότσαρη - Νέα Παραλία, η Άνω Πόλη και οι περιοχές Βούλγαρη - Ντεπώ – Μαρτίου και Βαρδάρης – Λαχανόκηποι είναι οι πιο ακριβές περιοχές της Θεσσαλονίκης για ενοικίαση κατοικίας / Πηγή πίνακα: spitogatos
Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top