Βουλή: Καταψηφίζει τελικά ο ΣΥΡΙΖΑ τη μείωση του ΕΝΦΙΑ!

Τι είπε η Αχτσιόγλου – Οικονόμου: Άλλα λέει κι άλλα κάνει ο κ. Τσίπρας    

«Καταψηφίζουμε επί της αρχής το νομοσχέδιο για τη μείωση του ΕΝΦΙΑ και δηλώνουμε «παρών» στα δύο άρθρα που προβλέπουν μείωση συντελεστών φόρου ανά τιμή ζώνης», τόνισε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και Τομεάρχης Οικονομικών, Έφη Αχτσιόγλου, παρά την εντύπωση που είχε δημιουργηθεί από την ομιλία του Αλέξη Τσίπρα, ότι παρότι ο ΣΥΡΙΖΑ θεωρεί ανεπαρκή τη μείωση, θα την υπεψηφίσει.   

Μείωση ΕΝΦΙΑ και με «τη βούλα» του Υπουργικού Συμβουλίου

«Έχουμε εκφράσει την αντίρρηση μας στην αρχιτεκτονική της παρέμβασης που κάνετε» ανέφερε  η κ. Αχτσιόγλου, η οποία ανέφερε για τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ στη Βουλή.   

Όσον αφορά το αν υπήρξε αλλαγή στη θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης, η τομεάρχης Οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε: «Ο κ. Τσίπρας τοποθετήθηκε για τα μέτρα για την ακρίβεια και με εξουσιοδότησε να επανέλθω».

Μειωμένος o νέος ΕΝΦΙΑ - Σε 10 δόσεις η πληρωμή του

Σκληρή κριτική στον ΣΥΡΙΖΑ από Οικονόμου για αλλαγή της στάσης του 

Σκληρή κριτική άσκησε η κυβέρνηση στον ΣΥΡΙΖΑ μετά τα όσα ανακοίνωσε στη Βουλή η κ. Αχτσιόγλου, με δήλωση του Υφυπουργού παρά τω Πρωθυπουργώ και Κυβερνητικού Εκπροσώπου, Γιάννη Οικονόμου. 

Συγκεκριμένα, ο κ. Οικονόμου δήλωσε: 
 
«Πριν από λίγες ώρες, από το βήμα της Βουλής ο κ. Τσίπρας είπε στον Πρωθυπουργό ότι θα ψηφίσει τη μείωση του ΕΝΦΙΑ, αφού όπως είπε «και το τελευταίο ευρώ που θα έρθει και θα ελαφρύνει κάθε πολίτη εμείς θα το ψηφίζουμε». Λίγες ώρες αργότερα αναίρεσε τη δήλωσή του. Ανέθεσε στην κ. Αχτσιόγλου να εμφανιστεί στη Βουλή και να μεταφέρει εξ ονόματος του κ. Τσίπρα ότι δεν θα ψηφίσει ο ΣΥΡΙΖΑ τη μείωση του ΕΝΦΙΑ. Λίγα λεπτά αργότερα η καταψήφιση έγινε «παρών». Ο γνωστός κ. Τσίπρας. Άλλα λέει, άλλα κάνει. Συνεπής στην ασυνέπειά του και σε μεγάλη απόσταση από τη σοβαρότητα και την ευθύνη που η κοινωνία χρειάζεται».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top