Κάρτα ανεργίας ΟΑΕΔ: Τα «μπόνους» που δίνει στους κατόχους της

Πού δίνουν μοριοδότηση

Με νέο πρόγραμμα για 4.000 ανέργους, με έμφαση στις γυναίκες, ξεκίνησε η υλοποίηση των 11 νέων προγραμμάτων του ΟΑΕΔ για το 2022

«Μπόνους», που προβλέπει - μεταξύ άλλων - μοριοδότηση σε προκηρύξεις ΑΣΕΠ, κλπ, δίνει η κάρτα ανεργίας του ΟΑΕΔ στους δικαιούχους.

Αναφορικά με τον ΑΣΕΠ, αφορά τη μοριοδότηση ανεργίας σε προκυρήξεις Δημοσίων Φορέων, ως κριτήριο κατάταξης. Παράλληλα, προβλέπεται δωρεάν μετακίνηση στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς αρμοδιότητας ΟΑΣΑ για όσους έχουν κάρτα ανεργίας.

Οι εγγεγραμμένοι άνεργοι έχουν δικαίωμα συμμετοχής στα προγράμματα ΟΑΕΔ, με μοριοδότηση ανεργίας ως κριτήριο κατάταξης σε προγράμματα Κοινωφελούς Εργασίας, καθώς και στη δυνατότητα συμμετόχης σε προγράμματα Κοινωνικής Προστασίας, όπως ο Κοινωνικός Τουρισμός και το Κατασκηνωτικό Πρόγραμμα.

Επιπλέον, με τη συμβολή ΟΑΕΔ – ΕΦΚΑ, παρέχεται Ιατροφαρμακευτική Περίθαλψη σε Ανέργους ηλικίας έως 29 ετών, αλλά και παροχές ασθένειας σε είδος στους ανέργους ηλικίας άνω των 29 έως 55 ετών, αλλά και παροχές ασθένειας σε είδος στους μακροχρόνιους ανέργους 55 ετών και άνω.

Τα δικαιώματα των ανέργων αφορούν:

- μοριοδότηση στον ΑΣΕΠ

- συμμετοχή σε κοινωφελή προγράμματα του ΟΑΕΔ,

- ένταξη στο Κοινωνικό Τιμολόγιο της ΔΕΗ

- ένταξη σε ευνοϊκές ρυθμίσεις που αφορούν δάνεια και οφειλές κ.α. 

Δείτε εδώ αναλυτικά τα δικαιώματα των ανέργων από την παροχή δελτίου ανεργίας

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top