Ταμείο Εγγυοδοσίας Οπτικοακουστικών Έργων: Δάνεια έως 900.000€

Παρέχει εγγύηση σε ποσοστό 80% επί του ύψους του δανείου

οπτικοακουστικά έργα

Το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης και η Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα – HDB ανακοινώνουν την έναρξη λειτουργία του πρώτου Ταμείου Εγγυοδοσίας Δανείων Επιχειρήσεων Παραγωγής Οπτικοακουστικών Έργων. Με τον τρόπο αυτό, η Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα-HDB κάνει πράξη τις πρωτοβουλίες για τη στήριξη συγκεκριμένων κλάδων της ελληνικής επιχειρηματικότητας, με στόχο την διεύρυνση του αριθμού των χρηματοδοτούμενων από το τραπεζικό σύστημα επιχειρήσεων. 

Πρόκειται για το πρώτο Ταμείο Εγγυοδοσίας Δανείων Επιχειρήσεων Παραγωγής Οπτικοακουστικών Έργων, συνολικού δυνητικού προϋπολογισμού δανείων 62,5 εκ. ευρώ.

Κάθε επιχείρηση-δικαιούχος, έχει τη δυνατότητα να αιτηθεί τραπεζικού δανείου, στις δύο συνεργαζόμενες Τράπεζες (Τράπεζα Πειραιώς και Optima Bank) ύψους από 25.000 ευρώ έως 900.000 ευρώ, για την κάλυψη των αναγκών είτε σε κεφάλαιο κίνησης είτε για τη χρηματοδότηση επενδυτικών σχεδίων.

Το Ταμείο Εγγυοδοσίας Δανείων Επιχειρήσεων Παραγωγής Οπτικοακουστικών Έργων παρέχει εγγύηση σε ποσοστό 80% επί του ύψους του δανείου.

Με τον τρόπο αυτό διευκολύνεται η πρόσβαση στο τραπεζικό σύστημα, σε πολύ μεγαλύτερο αριθμό επιχειρήσεων. Με την εγγύηση του Ταμείου Εγγυοδοσίας, η δικαιούχος επιχείρηση απολαμβάνει είτε χαμηλότερο επιτόκιο στο δάνειο, είτε μικρότερες (ή καθόλου) εξασφαλίσεις.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top