Διπλάσια έσοδα από τον Τουρισμό το 2021 είπε ο Κικίλιας στη Βουλή    

Ξεκίνησε στο εξωτερικό η ελληνική καμπάνια για τον χειμερινό τουρισμό

Βασίλης Κικίλιας Βουλή

«Η τουριστική μας οικονομία είναι η πραγματική ραχοκοκαλιά της ελληνικής οικονομίας συνολικά» τόνισε ο Yπουργός Τουρισμού Βασίλης Κικίλιας, υπογραμμίζοντας κατά τη συζήτηση του Προϋπολογισμού στη Βουλή, ότι «ο τουρισμός δεν είναι υπόθεση των λίγων, είναι υπόθεση των πολλών». 

MRB: Ποιοι Υπουργοί «σαρώνουν» σε θετικές γνώμες 

O  Βασίλης Κικίλιας αναφέρθηκε στις επιπτώσεις από την παγκόσμια υγειονομική κρίση που έχει προκαλέσει η Covid 19 για τρίτη συνεχή χρονιά, λέγοντας πως, όπως όλες οι χώρες, έτσι και η Ελλάδα αναπροσαρμόζει συνεχώς τις πολιτικές της και στον τουρισμό της». Επισήμανε πως εάν και ο τουρισμός ήταν μια από πρώτες κοινωνικές δραστηριότητες που ανεστάλησαν παγκοσμίως, «η Ελλάδα και το 2020 και πολύ περισσότερο το 2021, εμφάνισε αξιοσημείωτη αντοχή ως αγαπημένος προορισμός ξένων επισκεπτών».

Ειδικότερα, ανέφερε πως «η ταξιδιωτική κίνηση μέχρι τον Σεπτέμβριο αυξήθηκε περισσότερο από 90% σε σχέση με το 2020, οι ταξιδιωτικές εισπράξεις 140%, ενώ το ταξιδιωτικό ισοζύγιο παρουσίασε πλεόνασμα 8,033 δισ. ευρώ, 5 δισ. παραπάνω από το αντίστοιχο πλεόνασμα του 2020 και όταν κλείσει το έτος θα δούμε ότι ξεπεράσαμε κατά πολύ τα 10 δισ. Ευρώ, υπενθυμίζοντας πως οι αρχικές προβλέψεις μιλούσαν για έσοδα της τάξης των 5-6 δισ. ευρώ.

Κικίλιας: Πιο πολλοί προορισμοί προσβάσιμοι για χειμερινό - θερινό τουρισμό

Επίσης σημείωσε ότι η μέση κατά κεφαλήν δαπάνη από τον κάθε επισκέπτη, φέτος αυξήθηκε πάνω από 20% με τον κάθε έναν να δαπανά παραπάνω από 600 ευρώ. Δημιουργώντας, έτσι, νέες θέσεις εργασίας για τους Έλληνες πολίτες και δεύτερον, αύξηση του εισοδήματος για όλα τα επαγγέλματα τα οποία συνδέονται έμμεσα ή άμεσα με το τουριστικό προϊόν.

 Σχετικά με τους στόχους του επόμενου διαστήματος, ο κ. Κικίλιας ανέφερε: «πάμε σε ολική επανεκκίνηση του Τουρισμού. Γι' αυτόν τον λόγο από σήμερα τρέχει στο εξωτερικό η καμπάνια μας για τον χειμερινό τουρισμό. Θα ακολουθήσει η καμπάνια για τον εσωτερικό τουρισμό και μετά για το city break, ξεκινώντας από την Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη. Η θερινή περίοδος φέτος θα ξεκινήσει από τον Μάρτιο για όσους προορισμούς μπορούν, κυρίως λόγω κλίματος, να το υποστηρίξουν. Και με μεγάλη αισιοδοξία στις επαφές μας με όλες τις αεροπορικές εταιρείες, τους tour operators, τις εταιρείες κρουαζιέρας, βλέπουμε αύξηση διαθεσιμότητας, πτήσεων, δρομολογίων, προορισμών».
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top