Αναδρομικά σε συντάξεις: Πότε και σε ποιους θα γίνει η επόμενη πληρωμή

Η πρώτη πληρωμή για εργαζόμενους συνταξιούχους

 

Επί πέντε ή ακόμα κι έξι χρόνια, χιλιάδες ασφαλισμένοι περιμένουν να πάρουν τη σύνταξή τους  

Στα τέλη Νοεμβρίου αναμένεται να γίνει η πρώτη πληρωμή αναδρομικών στις, λεγόμενες «δύσκολες», περιπτώσεις νέων συνταξιούχων με περισσότερα από 30 έτη ασφάλισης, που δικαιούνται αναδρομικά από τον Οκτώβριο του 2019, λόγω των νέων συντελεστών αναπλήρωσης.

Αν και ο αρχικός προγραμματισμός του ΕΦΚΑ ήταν να εξοφληθεί αρχές Νοεμβρίου η πρώτη ομάδα από τους 29.032 συνταξιούχους που ανήκουν στις λεγόμενες «δύσκολες» περιπτώσεις, οι τεχνικές υπηρεσίες έδωσαν τελικά το «πράσινο φως» για την πρώτη πληρωμή προς τα τέλη Νοεμβρίου.

Μετά την πληρωμή της Πέμπτης 25/11 θα εκκρεμούν άλλες δυο πληρωμές:

Αναδρομικά κληρονόμων: Άνοιξε η πλατφόρμα – Ποιους αφορά

•    για συνταξιούχους χηρείας σε περίπτωση που ο θανών απεβίωσε μετά τον Οκτώβριο του 2019 και

•    για κληρονόμους συνταξιούχων που δεν δικαιούνται σύνταξη χηρείας αλλά θα λάβουν τα αναδρομικά για όσο διάστημα ζούσε ο εκλιπών από τον Οκτώβριο του 2019 και μετά

Η πρώτη πληρωμή για εργαζόμενους συνταξιούχους

Αυτή η πρώτη πληρωμή «κλείδωσε» ώστε να πραγματοποιηθεί την Πέμπτη, 25 Νοεμβρίου.

Τότε θα εξοφληθεί η πρώτη ομάδα των δύσκολων περιπτώσεων που είναι οι απασχολούμενοι συνταξιούχοι.

Σύνταξη με... μοντέλο εμβολιασμού μέσα σε 24 ώρες

Ειδικότερα, αναμένεται να εξοφληθούν 8.419 εργαζόμενοι συνταξιούχοι, που συνταξιοδοτήθηκαν μετά τον Μάιο του 2016 και φυσικά είχαν πάνω από 30 έτη ασφάλισης.

Υπενθυμίζεται πως τον περασμένο Ιούνιο και τον Ιούλιο, 65.000 νέοι συνταξιούχοι (μετά τον Μάιο του 2016) του δημοσίου και του ιδιωτικού τομέα είδαν μόνιμες αυξήσεις στις συντάξεις τους κατά μέσο όρο 5,1% καθώς και αναδρομικά κατά μέσο όρο 1.000 και 860 ευρώ αντίστοιχα. Το συνολικό ποσό που καταβλήθηκε ήταν τότε 58 εκατομμύρια ευρώ.

Πώς θα βγείτε στη σύνταξη πριν τα 62: Τα τρία παράθυρα ευκαιρίας

Τα αναδρομικά για τους 8.419 εργαζόμενους συνταξιούχους είναι μεγαλύτερης χρονικής διάρκειας, καθώς αφορούν την περίοδο από τον Οκτώβριο του 2019 έως τον Οκτώβριο του 2021, δηλαδή 24 μήνες, ενώ τα αναδρομικά που έλαβαν οι νέοι συνταξιούχοι το καλοκαίρι ήταν 20-21 μηνών.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top