Κοινωφελής Εργασία ΟΑΕΔ: Πότε θα γίνουν οι προσλήψεις των 25.000 ανέργων

Οι δικαιούχοι και οι ειδικότητες που ζητούνται

γραφείο

Προς τα τέλη Οκτωβρίου με αρχές Νοεμβρίου αναμένεται να βγει η προκήρυξη για τις 25.000 θέσεις εργασίας στο πλαίσιο του προγράμματος κοινωφελούς εργασίας του ΟΑΕΔ.

Οι δήμοι της χώρας δήλωσαν τις ειδικότητες των εργαζομένων που χρειάζονται στις υπηρεσίες τους εντός του Αυγούστου.

Ωστόσο, το υπουργείο και ο ΟΑΕΔ δεν έχουν ολοκληρώσει τις κατανομές των θέσεων.

Όσον αφορά την ημερομηνία υποβολής των αιτήσεων, αναμένεται, αν δεν υπάρξει και νέα καθυστέρηση, να καθορισθεί εντός Νοεμβρίου, γεγονός το οποίο σημαίνει ότι οι προσλήψεις θα γίνουν, αν όλα κυλήσουν ομαλά με την διαδικασία των προσωρινών πινάκων και των ενστάσεων και, τέλος, των οριστικών πινάκων, λίγο πριν ή λίγο μετά τα Χριστούγεννα.

Νέο μοντέλο για επίδομα ανεργίας: Θα πλησιάζει τον μισθό πριν την απόλυση

Θέσεις πέρα των δήμων, θα υπάρξουν και για τις Περιφέρειες αλλά και άλλους δημόσιους φορείς. Υπενθυμίζουμε ότι αιτήσεις δεν μπορούν να κάνουν ωφελούμενοι των προηγούμενων προγραμμάτων Κοινωφελούς εργασίας τουλάχιστον για τα τελευταία δύο χρόνια, δηλαδή σίγουρα για δημόσιες προσκλήσεις 3/2019 και 4/2020.

Ο νέος κύκλος θα αφορά περίπου 25.000 ωφελούμενους και θα προσφέρει εργασία οκτάμηνης διάρκειας, ενώ ο μισθός θα είναι 551 ευρώ.

Οι δικαιούχοι

Το νέο προσωπικό θα προσληφθεί μέσω κριτηρίων του ΑΣΕΠ, ενώ δικαιούχοι είναι μόνο εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα ανέργων του Οργανισμού που ανήκουν σε μία τουλάχιστον από τις παρακάτω κατηγορίες:

Εφάπαξ επίδομα έως 1.016 ευρώ: Ποιοι μπορούν να το πάρουν

•    εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ, μέλη οικογενειών στις οποίες δεν εργάζεται κανείς και οι σύζυγοι αυτών είναι εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ

•    εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ, μέλη μονογονεϊκών οικογενειών στις οποίες δεν εργάζεται κανείς

•    εγγεγραμμένοι μακροχρόνια άνεργοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ

•    άνεργοι πτυχιούχοι πανεπιστημιακού και τεχνολογικού τομέα

•    εγγεγραμμένοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ, για την κάλυψη θέσεων με βάση τα τυπικά τους προσόντα

•    εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ άνω των 29 ετών

•    εγγεγραμμένοι στα μητρώα ανέργων ΑμεΑ του ΟΑΕΔ

•    εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ, δικαιούχοι του «Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης» (ΚΕΑ).Τι περιλαμβάνει το πρόγραμμα

Οι ειδικότητες

1.    Τοποθέτηση σε συγκεκριμένη θέση απασχόλησης για 8 μήνες σε Δήμους, Περιφέρειες, Κέντρα Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφερειών (ΚΚΠΠ)/ συναφείς φορείς και Υπηρεσίες Υπουργείων και άλλων φορέων.

2.    Πρόγραμμα θεωρητικής κατάρτισης έως 150 ώρες, ανάλογα με το θεματικό αντικείμενο που θα επιλέγει ο ωφελούμενος, το οποίο θα οδηγεί στην πιστοποίηση των γνώσεων και δεξιοτήτων που θα αποκτηθούν στο πλαίσιο του προγράμματος.

Οι θέσεις που θα προκηρυχθούν αντιστοιχούν σε εκατοντάδες ειδικότητες Υποχρεωτικής, Δευτεροβάθμιας, Τεχνολογικής και Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης, όπως διοικητικού και οικονομικού προσωπικού, ψυχολόγων, κοινωνικών λειτουργών, νοσηλευτών, δασκάλων, νηπιαγωγών, βρεφονηπιοκόμων, ηλεκτρολόγων, υδραυλικών, βοηθητικού προσωπικού καθαριότητας, βοηθητικού προσωπικού φύλαξης, οικοδόμων, οδηγών και γενικών καθηκόντων.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top