Επίδομα και για φυσικό αέριο στα ευάλωτα νοικοκυριά

Οικονομικά και κοινωνικά τα κριτήρια για την επιδότηση στους λογαριασμούς

Ανοιχτό το ενδεχόμενο χορήγησης επιδόματος φυσικού αερίου λόγω των μεγάλων αυξήσεων στο ενεργειακό κόστος άφησε την Τετάρτη ο Χρήστος Σταϊκούρας

Προ των πυλών φαίνεται πως είναι η ανακοίνωση για την επιδότηση και των λογαριασμών του φυσικού αέριου, για να απορροφηθούν οι αυξήσεις.

Σήμερα κατατέθηκε η τροπολογία, που περιλαμβάνει τις φοροελαφρύνσεις, τις οποίες είχε ανακοινώσει ο πρωθυπουργός στη ΔΕΘ. Σε αυτήν προβλέπεται ρητά η δυνατότητα παροχής επιδότησης και για τους λογαριασμούς του φυσικού αερίου.

Στη λογική, που έχει προβλεφθεί για το ηλεκτρικό ρεύμα, η επιδότηση για το φυσικό αέριο θα πιστώνεται, σύμφωνα με πληροφορίες, στους λογαριασμούς των δικαιούχων ως έκπτωση από τους προμηθευτές ηλεκτρικής ενέργειας.

Σκρέκας: Έως 3 ευρώ τον μήνα η αύξηση στους λογαριασμούς ρεύματος

Δικαιούχοι θα είναι οι οικιακοί καταναλωτές φυσικού αερίου, ενώ τα κριτήρια για τη χορήγησή του θα είναι οικονομικά και κοινωνικά και θα καθοριστούν, αφού οριστικοποιηθεί η επιδότηση, με Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ).

Σταϊκούρας: Άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο για επίδομα φυσικού αερίου

Όσον αφορά το ύψος της επιδότησης, δεν έχουν ληφθεί οριστικές αποφάσεις, ωστόσο είναι πιθανόν να είναι ανάλογο της έκπτωσης στο ηλεκτρικό ρεύμα.

Υπενθυμίζεται ότι την Τετάρτη ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο χορήγησης επιδόματος φυσικού αερίου, λόγω των μεγάλων αυξήσεων στο ενεργειακό κόστος.

Τροπολογία φυσικό αέριο

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top