Ηλεκτρικό ρεύμα: Επιπλέον έκπτωση μέχρι και 600 κιλοβατώρες τον μήνα

Τα νέα μέτρα αφορούν το 80% των νοικοκυριών - Τι ανακοίνωσε ο Σκρέκας

«Θα αντισταθμίσουμε το σύνολο της αύξησης», δήλωσε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας, ανακοινώνοντας επιπλέον έκπτωση για το ηλεκτρικό ρεύμα, το οποίο ήδη παρουσιάζει αυξήσεις.

Η επιπλέον έκπτωση θα αφορά κατανάλωση μέχρι 600 κιλοβατώρες τον μήνα και θα ισχύσει τόσο για τη ΔΕΗ, όσο και για τους ιδιώτες παρόχους ρεύματος.

Λογαριασμοί ρεύματος: Πώς θα απορροφήσουν τις αυξήσεις τα νέα μέτρα

«Έχουμε αποφασίσει να στηρίξουμε με 30 ευρώ την κάθε μεγαβατώρα, δηλαδή για κάθε μέσο νοικοκυριό με μηνιαία κατανάλωση 300 κιλοβατώρες ανά μήνα, η επιδότηση στα τιμολόγια του ηλεκτρικού ρεύματος θα είναι της τάξης των 9 ευρώ το μήνα. Από ‘κει και πέρα, η ΔΕΗ και οι υπόλοιποι πάροχοι έρχονται με επιπλέον έκπτωση, η ΔΕΗ το έχει ανακοινώσει, με μια επιπλέον έκπτωση που θα κάνει μέχρι 600 κιλοβατώρες τον μήνα, για ένα νοικοκυριό, ουσιαστικά θα αντισταθμίσουμε το σύνολο της αύξησης» είπε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, μιλώντας στον Σκάι.

Ηλεκτρικό ρεύμα: Πότε θα γίνει η έκπτωση στους λογαριασμούς

«Η στήριξη αφορά όλους τους συνδεδεμένους στη χαμηλή τάση επιχειρηματίες ή αγρότες μέχρι το μηνιαίο όριο κατανάλωσης των 600 κιλοβατώρων. Θα δουν από τον επόμενο μήνα σε διακριτή γραμμή την επιπλέον έκπτωση στο λογαριασμό τους» εξήγησε ο κ. Σκρέκας.

Σύμφωνα με τον ίδιο, το μέτρο με την έξτρα έκπτωση θα ισχύσει έως το τέλος του έτους και θα εμφανιστεί στους λογαριασμούς του ηλεκτρικού ρεύματος από τον επόμενο μήνα.

Η έκπτωση στο ρεύμα αφορά ένα μέσο νοικοκυριό, σχεδόν το 80% των μετρητών της χώρας, οι οποίοι δε θα δουν αυξήσεις στα τιμολόγιά τους, ενώ το υπόλοιπο 20% θα δει μικρή αύξηση.

Υπενθυμίζεται ότι ήδη έχει ανακοινωθεί επιδότηση των λογαριασμών ρεύματος, η οποία θα τεθεί σε ισχύ από την 1η Οκτωβρίου και θα διαρκέσει τουλάχιστον έως το τέλος του έτους.

Η επιδότηση θα αφορά το σύνολο των νοικοκυριών και των επιχειρήσεων, που ηλεκτροδοτούνται. Θα είναι 30 ευρώ ανά μεγαβατώρα ή 3 λεπτά του ευρώ ανά κιλοβατώρα για τις πρώτες 300 κιλοβατώρες μηνιαίας κατανάλωσης.

Ανάλογα με τον όγκο της κατανάλωσης, η επιβάρυνση εκτιμάται ότι θα έφτανε μεταξύ 20 και 44 ευρώ, τώρα ή θα μηδενιστεί ή θα περιοριστεί στα 2 ευρώ τον μήνα, εφόσον συνυπολογιστεί και η έκπτωση 30% που χορηγεί η ΔΕΗ από τις 5 Αυγούστου η ΔΕΗ.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top