ΕΝΦΙΑ: Ποιοι μπορούν να τον εξοφλήσουν σε 24 δόσεις

Το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Σεπτεμβρίου τα εκκαθαριστικά

Μείωση του ΕΝΦΙΑ εξετάζει το υπουργείο οικονομικών στο πλαίσιο των εξαγγελιών που θα κάνει ο πρωθυπουργός στην διεθνή έκθεση Θεσσαλονίκης

Αντίστροφη μέτρηση έχει ξεκινήσει για τα εκκαθαριστικά του ΕΝΦΙΑ, τα οποία αναμένεται να αναρτηθούν στο Taxisnet εντός του δεύτερου δεκαπενθημέρου του Σεπτεμβρίου.

Σχεδόν οι μισοί ιδιοκτήτες ακινήτων, που θα πληρώσουν ΕΝΦΙΑ (περίπου 3.000.000) θα έχουν τη δυνατότητα  να εξοφλήσουν τον ΕΝΦΙΑ του τρέχοντος έτους σε περισσότερες μηνιαίες δόσεις από τις 6 που προβλέπει η ισχύουσα νομοθεσία και μέχρι 24 κατ’ ανώτατο όριο.

Εξαγγελίες ΔΕΘ: Οι 13 φοροελαφρύνσεις μέχρι το 2023

Πρόκειται για ιδιοκτήτες ακινήτων και δικαιούχους εμπραγμάτων δικαιωμάτων επί ακινήτων οι οποίοι θα χρεωθούν με ποσά ΕΝΦΙΑ μεγαλύτερα των 180 ευρώ. Οι φορολογούμενοι αυτοί θα μπορούν να αποπληρώσουν τον φετινό ΕΝΦΙΑ σε 7 έως 24 μηνιαίες δόσεις, αξιοποιώντας την «πάγια ρύθμιση» για την τμηματική καταβολή οφειλών προς τη Φορολογική Διοίκηση.

ΕΝΦΙΑ: Πρόσθετη μείωση έως 20% το 2022 – Ποιοι θα είναι οι δικαιούχοι

Οι υπόλοιποι ιδιοκτήτες και ακινήτων και δικαιούχοι εμπραγμάτων δικαιωμάτων, οι οποίοι θα κληθούν να καταβάλουν ποσά ΕΝΦΙΑ χαμηλότερα, ίσα ή κατά τι υψηλότερα των 180 ευρώ δεν θα μπορούν να τα ρυθμίσουν σε περισσότερες από 6 μηνιαίες δόσεις με την «πάγια ρύθμιση», καθώς αυτή προβλέπει ελάχιστο ποσό μηνιαίας δόσης 30 ευρώ.

Από τη στιγμή που θα βεβαιωθεί η οφειλή ΕΝΦΙΑ του 2021 θα μπορεί ανά πάσα στιγμή να ρυθμιστεί με την υποβολή αίτησης για την υπαγωγή στην «πάγια ρύθμιση».

Το συνολικό ποσό της οφειλής που υπάγεται στη ρύθμιση επιβαρύνεται με ετήσιο ποσοστό τόκων 5,32%, αν η αποπληρωμή καθοριστεί έως και σε 12 μηνιαίες δόσεις και με ετήσιο ποσοστό τόκων 6,82% εφόσον καθοριστεί αριθμός μηνιαίων δόσεων από 13 έως 24.

Το ποσό της κάθε μηνιαίας δόσης δεν μπορεί να είναι μικρότερο από 30 ευρώ.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top