Μπόνους 500 ευρώ σε όσους εντοπίζουν φοροδιαφυγή με το κινητό τους

Φορολοταρία: Έρχονται κληρώσεις-τζακπότ με μεγάλα ποσά

Δυνατά κίνητρα για ηλεκτρονικές αποδείξεις από κλάδους με υψηλή φοροδιαφυγή δίνει το υπουργείο Οικονομικών

Νέα κίνητρα για τη χρήση ηλεκτρονικών μέσων πληρωμής και την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής φέρνει το υπουργείο Οικονομικών.

Μετά τις αλλαγές στο αφορολόγητο και τις αποδείξεις, όπου οι αποδείξεις από «ύποπτους» κλάδους θα μετρούν διπλά, το οικονομικό επιτελείο φέρνει και… λίφτινγκ στο μέτρο των αποδείξεων.

Με το ενδιαφέρον για τις μηνιαίες κληρώσεις να έχει ατονήσει σε πολύ μεγάλο βαθμό, έρχονται αλλαγές για να γίνει ξανά ελκυστική η διαδικασία.

Ποιες αποδείξεις θα μετρούν διπλά για το αφορολόγητο

Σύμφωνα με πληροφορίες, εξετάζει να αυξηθεί το κονδύλιο των 12 εκατομμυρίων ευρώ (1 εκατομμύριο ανά μήνα σε 1.000 τυχερούς, δηλαδή 1.000 ευρώ έκαστος).

ΑΑΔΕ: Οι φορολογικές παραβάσεις που επιφέρουν λουκέτα και βαριές «καμπάνες»

Το πιθανότερο είναι ότι οι τυχεροί θα είναι πολύ λιγότεροι από σήμερα, αλλά έτσι θα μοιράζονται πολύ μεγαλύτερα χρηματικά έπαθλα.

Παράλληλα, θα υπάρχουν και τζακπότ στις εορταστικές περιόδους, ενώ οι κληρώσεις εξετάζεται να γίνονται ακόμη και εβδομαδιαία, ενδεχομένως και σε ειδική εκπομπή.

Μπόνους 500 ευρώ σε όσους εντοπίζουν φοροδιαφυγή με το κινητό τους

Την ίδια ώρα, η ΑΑΔΕ έχει ετοιμάσει ειδική εφαρμογή για «έξυπνα» κινητά, η οποία θα ελέγχει την εγκυρότητα κάθε χάρτινης απόδειξης, που εκδίδεται με κωδικό QR.

Στην καφετέρια, στο μπαρ ή σε όποια άλλη εμπορική συναλλαγή, κάθε φορολογούμενος θα μπορεί να σκανάρει την χάρτινη απόδειξη που εκδόθηκε.

Εξετάζεται να δίνεται μπόνους σε όσους συμβάλλουν να εντοπιστούν παράνομες «εικονικές» αποδείξεις, που εκδίδονται από κυκλώματα φοροδιαφυγής με «πειραγμένες» ταμειακές μηχανές.

Αν εντοπίσουν ότι η χάρτινη απόδειξη που τους δόθηκε είναι «μαϊμού» μπορεί αν κερδίζουν όλο τον λογαριασμό ή «πριμ» ένα ποσόν κατ’ αποκοπήν (παραδείγματος χάριν, 500 ευρώ).

Αντίστοιχα «κόλπα» γίνονται και με μηχανάκια POS που είναι συνδεδεμένα όχι με ελληνικές τράπεζες, αλλά λογαριασμούς σε Βουλγαρία, Ρουμανία, Κύπρο ή και πιο «εξωτικούς» προορισμούς σε Ειρηνικό και Άπω Ανατολή.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top