Οι έμποροι εκπέμπουν SOS για τις μεταχρονολογημένες επιταγές

Μετά από συνεχείς μεταθέσεις πληρωμών, σύντομα θα κληθούν να πληρώσουν

Επιταγές

Sos για τις μεταχρονολογημένες επιταγές εκπέμπουν οι επιχειρηματίες.

Σύμφωνα με τους ανθρώπους της αγοράς, οι επιχειρήσεις που οφείλουν επιταγές από προηγούμενους μήνες, μετά τις συνεχείς μεταθέσεις πληρωμών μέσα στο 2021, πλέον δεν προστατεύονται.

Η τελευταία παράταση που δόθηκε από το υπουργείο Οικονομικών ήταν για τις επιταγές Μαΐου με αποτέλεσμα σύντομα να κληθούν να πληρώσουν, αβέβαιο όμως το εάν θα μπορέσουν.

Όπως λένε οι μικρομεσαίοι «κακώς το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης θεωρεί ότι μπαίνουμε στον τρίτο μήνα κανονικότητας και αίρει όλα εκείνα τα μέτρα που μέχρι πρότινος έδιναν ανάσα και κρατούσαν ζωντανές τις επιχειρήσεις».

Έως το τέλος Αυγούστου θα πρέπει να καλυφθούν οι υποχρεώσεις των επιταγών προηγούμενων μηνών, με τις επιχειρήσεις του λιανεμπορίου να αντιμετωπίζουν το μεγαλύτερο πρόβλημα καθώς δεν έχουν καταφέρει να πουλήσουν το νέο εμπόρευμα που αγόρασαν όταν άνοιξαν τον περασμένο Μάιο.

Οι ελπίδες για επίλυση του προβλήματος με τον τζίρο αυτής της περιόδου, λόγω των εκπτώσεων και της επανεκκίνησης του τουρισμού, δεν τελεσφόρησαν ενώ το λιανεμπόριο εξαιρέθηκε και από την ενίσχυση μέσω ΕΣΠΑ.

Αν και δεν υπάρχουν επίσημα στοιχεία για το ύψος των επιταγών που κυκλοφορούν, παράγοντες της αγοράς υπολογίζουν ότι κάθε μήνα εκδίδονται επιταγές περίπου 6 δισ. ευρώ σε όλους τους κλάδους.

Για το θέμα των επιταγών, είχε τοποθετηθεί η ΓΣΕΒΕΕ προτείνοντας από τον περασμένο Μάρτιο χαμηλότοκο δανεισμό των εκδοτών των επιταγών.

Ο πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ Γιώργος Καββαθάς επισημαίνει ότι «υπάρχει μεγάλο πρόβλημα και αν δεν γίνει κάτι έγκαιρα θα δημιουργηθεί ένα ντόμινο από τις απλήρωτες επιταγές που θα οδηγήσει σε αδιέξοδο.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top