ΕΛΣΤΑΤ: Αύξηση τζίρου 488,2% στα ξενοδοχεία και 67,9% στην εστίαση τον Μάιο

Γεωργιάδης: Η οικονομία ανακάμπτει με μεγάλη ταχύτητα 

εστίαση κόσμος

Μεγάλη αύξηση του τζίρου στα ξενοδοχεία και την εστίαση τον Μάιο του 2021, μετά την άρση των περιοριστικών μέτρων για τον κορωνοϊό, αλλά και στη βιομηχανία,  δείχνουν τα στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής (ΕΛΣΤΑΤ).   

Μόλις 2,3% η ύφεση το πρώτο τρίμηνο παρά το ολικό lockdown

Σύμφωνα με τα στοιχεία αυτά, ο κύκλος εργασιών τον Μάιο του 2021 ήταν αυξημένος κατά 67,9% για τα καταστήματα εστίασης και κατά 488,2% για τα καταλύματα (που τηρούν διπλογραφικά στοιχεία) συγκριτικά με τον αντίστοιχο μήνα του 2020. Για την εστίαση σημείωσε πως ανήλθε στα 101 εκατ. ευρώ έναντι 60,3 εκατ. ευρώ πέρυσι και στα καταλύματα στα 104 εκατ. ευρώ από 17,8 εκατ. ευρώ πέρυσι.

100.000 επιδοτούμενες νέες θέσεις εργασίας για τουρισμό και εστίαση

Παράλληλα, ο γενικός δείκτης του κύκλου εργασιών στη βιομηχανία αυξήθηκε τον Μάιο κατά 37,0% συγκριτικά με τον αντίστοιχο μήνα του 2020. Συγκεκριμένα, ο δείκτης του κύκλου εργασιών εξωτερικής αγοράς αυξήθηκε κατά 61,5% και της εγχώριας αγοράς κατά 23,8%.

Νέα μέτρα στην εστίαση: Τι απαγορεύεται και τι όχι από 16 Ιουλίου

Ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, 'Αδωνις Γεωργιάδης, δήλωσε σχετικά με τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ για αύξηση στον δείκτη εργασιών βιομηχανίας και τον κύκλο εργασιών εστίασης Μαΐου 2021. «Παρά τη γενική προσπάθεια να υποβαθμιστεί η καλή πορεία της ελληνικής οικονομίας, τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ διαρκώς επιβεβαιώνουν ότι η ελληνική οικονομία ανακάμπτει με μεγάλη ταχύτητα και απορροφά τους κραδασμούς της πανδημίας. Αν συνεχίσουμε την καλή μας προσπάθεια πειθαρχημένα, όλα θα πάνε καλά».
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top