ΟΑΕΔ: Nέα προγράμματα για 42.000 θέσεις εργασίας

Τα νέα πρόγραμμάτα θα τρέξουν από τον Οκτώβριο

ΟΑΕΔ

Προγράμματα απασχόλησης με έμφαση στις ειδικές και δύσκολες περιπτώσεις ανέργων όπως οι γυναίκες, οι μεγαλύτεροι σε ηλικία και οι μακροχρόνια άνεργοι, θα συμπεριληφθούν στο ευρύτερο πρόγραμμα που σχεδιάζει ο ΟΑΕΔ.

Τα νέα πρόγραμμάτα θα χρηματοδοτηθούν από το Ταμείο Ανάκαμψης και θα «τρέξουν» από τον Οκτώβριο, όταν θα έχει ολοκληρωθεί και η τουριστική περίοδος, εκτός απροόπτου έξαρσης της πανδημίας.

Ανάμεσα στα προγράμματα του ΟΑΕΔ που θα ανακοινωθούν το Φθινόπωρο είναι και τα εξής:

1.            Πρόγραμμα αναβάθμισης δεξιοτήτων και βραχυπρόθεσμης απασχόλησης για 15.000 ανέργους έως 45 ετών

2.            Πρόγραμμα δημιουργίας 10.000 θέσεων εργασίας για μακροχρόνια άνεργους άνω των 45 ετών σε περιοχές με υψηλή ανεργία.

3.            Πρόγραμμα πρόσληψης 10.000 ανέργων που έχουν δυσκολία στην πρόσβαση στην αγορά εργασίας.

4.            Πρόγραμμα δημιουργίας 5.000 θέσεων εργασίας με έμφαση στις γυναίκες σε επιχειρήσεις που στηρίζονται στην πράσινη οικονομία. 

5.            Νωρίτερα, τον Αύγουστο ανοίγει ο δρόμος για προσλήψεις περίπου 2.000 ατόμων ειδικών κατηγοριών στον ευρύτερο δημόσιο τομέα.

Συγκεκριμένα, τον ερχόμενο μήνα θα δημοσιευτεί από τον ΟΑΕΔ η προκήρυξη  για τις θέσεις εργασίας που αφορούν σε  προστατευόμενα πρόσωπα του Ν. 2643/1998 (Άτομα με αναπηρία και συγγενείς τους, πολύτεκνοι, τρίτεκνοι, τέκνα Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης, παιδιά Αναπήρων Πολέμου).
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top