Τζεντιλόνι: Ο τουρισμός κρίνει την αύξηση του ελληνικού ΑΕΠ

Μας καλεί να επισπεύσουμε τον εμβολιασμό

τζεντιλόνι

Η επιβεβαίωση στη πράξη των προβλέψεων για την ελληνική οικονομία εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τις τάσεις στον τουρισμό και την πορεία της πανδημίας, τόνισε σήμερα ο Επίτροπος αρμόδιος για θέματα οικονομίας Πάολο Τζεντιλόνι, στέλοντας το μήνυμα της επίσπευσης του εμβολιασμού.

Συγκεκριμένα, ο Επίτροπος ερωτηθείς σχετικά δήλωσε: «λοιπόν, όσον αφορά το ελληνικό σχέδιο, παρουσιάσαμε στην τελευταία συνάντηση του Εurogroup την τελευταία έκθεση παρακολούθησης, η οποία εξέταζε την πρόοδο των ελληνικών αρχών σε διάφορα θέματα». 

«Επιτρέψτε μου να αναφέρω μόνο για παράδειγμα το ζήτημα της αφερεγγυότητας, αλλά και φυσικά, ζητάμε να συνεχιστεί η πορεία των μεταρρυθμίσεων, λαμβάνοντας υπόψη το γεγονός ότι έχουμε στις προβλέψεις μας μια καλή ανάκαμψη για την ελληνική οικονομία». 

Κομισιόν: Ανάπτυξη 4,3% και 6,0% το 2021 και 2022 για Ελλάδα

«Φυσικά, αυτό συνδέεται στενά με την τάση του τουρισμού, και ιδίως του διεθνούς τουρισμού. Όσον αφορά τα πιθανά νέα κύματα της πανδημίας, πρώτα απ 'όλα, ελπίζουμε όλοι ότι αυτή η αύξηση των λοιμώξεων θα συνεχιστεί, όπως συμβαίνει τώρα να είναι υπό έλεγχο από την άποψη του εμβολιασμού» ξεκαθάρισε ο Επίτροπος.

«Και έτσι, το μήνυμα είναι εμβολιασμός, εμβολιασμός, εμβολιασμός. Αλλά στη συνέχεια εξετάζουμε φυσικά αυτό που αποκαλούμε αρνητικό ρίσκο για τις προβλέψεις μας, τη δυνατότητα αλλαγής της κατάστασης της πανδημίας», αναφέρει.

Σημείωσε ωστόσο τα εξής: «όμως, όπως είπα προηγουμένως, έχουμε επίσης 'ανοδικούς κινδύνους' σε αυτήν την πρόβλεψη που θα μπορούσαν να φέρουν την προοπτική ανάπτυξης, ακόμα καλύτερη από αυτήν που είναι προβλέπεται τώρα, σε σχέση με τις προηγούμενες εαρινές μας προβλέψεις». 

«Συνεπώς, δεν το προϋπολογίζουμε γιατί κανείς δεν μπορεί να προβλέψει νέο κύμα πανδημίας, αλλά το θεωρούμε αρνητικό ρίσκο για αυτήν την πρόβλεψη», κατέληξε ο Επίτροπος.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top