Επίδομα παιδιού 2021: Πληρώνεται η 2η δόση - Αυξημένα τα ποσά

Ρεκόρ δικαιούχων – Έκλεισε προσωρινά η πλατφόρμα

Παιδάκια

Αντίστροφη μέτρηση έχει ξεκινήσει για την πληρωμή της δεύτερης δόσης του επιδόματος παιδιού για το 2021.

Η πληρωμή θα γίνει στις 31 Μαΐου και θα αφορά τους μήνες Μάρτιο και Απρίλιο.

Η ηλεκτρονική πλατφόρμα αιτήσεων έχει κλείσει προσωρινά, όπως άλλωστε συμβαίνει πριν από κάθε νέα πληρωμή.

Επίδομα παιδιού: Έρχονται αυξήσεις – Πότε θα δοθεί η 2η δόση

Φέτος, θα δουν αυξήσεις στο επίδομα τέκνων δεκάδες χιλιάδες δικαιούχοι, λόγω των μειωμένων εισοδημάτων, που είχαν το 2020 λόγω της πανδημίας.

Έτσι, αναμένεται να πάρουν το επίδομα ακόμη και οικογένειες, που αποκλείονταν στο παρελθόν, λόγω υψηλού (για τα κριτήρια του επιδόματος) εισοδήματος.

Τα αυξημένα ποσά θα αφορούν περίπου 160.000 υφιστάμενους δικαιούχους και κατά κύριο λόγο οικογένειες με 2 ή 3 παιδιά.

Σημειώνεται ότι με την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων για το έτος 2020, θα υπάρξει επανυπολογισμός του επιδόματος παιδιού, που δικαιούται ο δικαιούχος.

Φορολογικές δηλώσεις 2021: Επιστροφές φόρου για πάνω από 1 εκατ. πολίτες

Κάποιοι θα λάβουν επιπλέον ποσά, αλλά κάποιοι πιθανόν θα χρειαστεί να επιστρέψουν ποσά, αν εμφάνισαν αυξημένα εισοδήματα για το 2020.

Οι ημερομηνίες πληρωμής του επιδόματος παιδιού για το 2021

Δεύτερη δόση: Στις 31 Μαΐου του 2021 αναμένεται να καταβληθεί η δεύτερη διμηνιαία δόση του επιδόματος για το 2021 στους δικαιούχους. Η πληρωμή αυτή αφορά τους μήνες Μάρτιο και Απρίλιο.

Τρίτη δόση: Στις 31 Ιουλίου του 2021 αναμένεται να καταβληθεί η τρίτη διμηνιαία δόση του επιδόματος για το 2021 στους δικαιούχους. Η πληρωμή αυτή αφορά τους μήνες Μάιο και Ιούνιο.

Τέταρτη δόση: Στις 30 Σεπτεμβρίου του 2021 αναμένεται να καταβληθεί η τέταρτη διμηνιαία δόση του επιδόματος για το 2021 στους δικαιούχους. Η πληρωμή αυτή αφορά τους μήνες Ιούλιο και Αύγουστο.

Πέμπτη δόση: Στις 30 Νοεμβρίου του 2021 αναμένεται να καταβληθεί η πέμπτη διμηνιαία δόση του επιδόματος για το 2021 στους δικαιούχους. Η πληρωμή αυτή αφορά τους μήνες Σεπτέμβριο και Οκτώβριο.

Έκτη δόση: Πριν από την Πρωτοχρονιά αναμένεται να καταβληθεί η τελευταία και έκτη διμηνιαία δόση του επιδόματος για το 2021 στους δικαιούχους. Η πληρωμή αυτή αφορά τους μήνες Νοεμβρίου – Δεκεμβρίου.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top