Ενίσχυση έως 4.000 ευρώ σε επιχειρήσεις – Πότε θα γίνουν οι πληρωμές

Ποιοι είναι δικαιούχοι

«Θα συνεχιστεί η στήριξη εργαζομένων και επιχειρήσεων», δήλωσε την Τετάρτη 5 Μαΐου 2021 ο υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης, μιλώντας στην ΕΡΤ

Ενίσχυση με ποσά από 1.000 έως 4.000 ευρώ προβλέπει η «Ενισχυμένη αποζημίωση ειδικού σκοπού», το νέο εργαλείο στήριξης των επιχειρήσεων.

Το νέο σχήμα στήριξης αποτελεί ουσιαστικά τη διάδοχη κατάσταση της Επιστρεπτέας Προκαταβολής και θα αφορά όσες επιχειρήσεις ήταν κλειστές τον Απρίλιο, είτε ολόκληρο τον μήνα, όπως η εστίαση και τα γυμναστήρια, είτε για ένα διάστημα μέσα σε αυτόν.

Ανοίγουν με γενναία επιδότηση γυμναστήρια και παιδότοποι

Οι αιτήσεις αναμένεται να ξεκινήσουν το δεύτερο δεκαήμερο του Μαΐου, αφού κλείσει η διαδικασία αποδοχής υποβολής αιτήσεων τελικής αποδοχής της Επιστρεπτέας Προκαταβολής 7 στις 10 Μαΐου.

Εστίαση: Ξεκινούν οι αιτήσεις για την επιδότηση έως 100.000 ευρώ

Επιστρεπτέα Προκαταβολή 7: Άνοιξε η πλατφόρμα – Πότε ξεκινούν οι πληρωμές

Οι πληρωμές αναμένεται να γίνουν έως το τέλος Μαΐου.

Η αποζημίωση διαμορφώνεται ως εξής:

- 1.000 ευρώ για επιχειρήσεις που απασχολούν 0 έως 5 εργαζόμενους.

- 2.000 ευρώ για επιχειρήσεις που απασχολούν 6 έως 20 εργαζόμενους.

- 4.000 ευρώ για επιχειρήσεις που απασχολούν 21 έως 50 εργαζόμενους.

Για τις επιχειρήσεις στις οποίες εφαρμόστηκαν περιοριστικά μέτρα για λιγότερες από 15 ημέρες, η αποζημίωση θα αναλογεί στο ήμισυ των προαναφερόμενων ποσών, δηλαδή θα κυμαίνονται από 500 έως 2.000 ευρώ.

Η αποζημίωση είναι αφορολόγητη και ακατάσχετη, δεν υπόκειται σε οποιοδήποτε κράτηση, τέλος ή εισφορά και δεν δεσμεύεται και δεν συμψηφίζεται με βεβαιωμένα χρέη.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, αναμένεται να ωφεληθούν περίπου 100.000 επιχειρήσεις και ελεύθεροι επαγγελματίες, εκ των οποίων το 10% στο λιανεμπόριο και συγκεκριμένα σε επιχειρήσεις στις Περιφερειακές Ενότητες Θεσσαλονίκης, Αχαΐας και Κοζάνης, όπου υπήρχαν περιοριστικά μέτρα.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top