Επιστρεπτέα Προκαταβολή 7: Άνοιξε η πλατφόρμα – Πότε ξεκινούν οι πληρωμές

Δε θα υπάρξει Επιστρεπτέα Προκαταβολή 8, είπε ο Σκυλακάκης

Τη Μεγάλη Πέμπτη θα καταβληθούν στους δικαιούχους ενισχύσεις από την Επιστρεπτέα προκαταβολή 7

Αργά το βράδυ της Μεγάλης Δευτέρας, 27 Απριλίου, άνοιξε η  ηλεκτρονική πλατφόρμα της ΑΑΔΕ (Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων) για την υποβολή αιτήσεων από τους τελικούς δικαιούχους της Επιστρεπτέας Προκαταβολής 7.

Δικαίωμα συμμετοχής στην Επιστρεπτέα Προκαταβολή 7 έχουν επαγγελματίες και εταιρείες, που έκαναν έναρξη έως την 1η Φεβρουαρίου του 2021 και εμφανίζουν μείωση τζίρου κατά 20% στο πρώτο τρίμηνο του 2021.

Μεγάλη Εβδομάδα: Μπαράζ πληρωμών για συντάξεις, επιδόματα, Επιστρεπτέα

Από τον περιορισμό αυτό αποκλείονται, ωστόσο, επιχειρήσεις στις οποίες είχαν υποβληθεί περιοριστικά μέτρα βάσει ΚΑΔ (λιανεμπόριο, εστίαση, τουρισμός, αθλητισμός, πολιτισμός, μεταφορές, γυμναστήρια, κομμωτήρια, καταστήματα ΟΠΑΠ, σχολές οδηγών και λοιποί κλάδοι για τους οποίους ίσχυαν περιοριστικά μέτρα).

Σταϊκούρας: Τη Μ. Πέμπτη οι ενισχύσεις από την «επιστρεπτέα προκαταβολή 7»

Τα κατώτατα όρια ενίσχυσης για επιχειρήσεις στις οποίες έχουν επιβληθεί περιοριστικά μέτρα και πλήττονται άμεσα, είναι 1.000 ευρώ χωρίς εργαζομένους, 2.000 ευρώ με έως 5 εργαζόμενους, 4.000 ευρώ με έως 20 εργαζόμενους και 8.000 ευρώ για άνω των 20 εργαζομένων.

Το ύψος της ενίσχυσης μπορεί να φτάσει έως τις 100.000 ευρώ, ενώ το 50% της ενίσχυσης δεν επιστρέφεται.

Οι επιχειρήσεις που θα λάβουν την ενίσχυση έχουν υποχρέωση να διατηρήσουν τις θέσεις εργασίας έως και τον Αύγουστο του 2021.

Οι πληρωμές θα ξεκινήσουν τη Μεγάλη Πέμπτη.

Δε θα υπάρξει Επιστρεπτέα Προκαταβολή 8

Σύμφωνα με τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών, Θεόδωρτο Σκυλακάκη, δε θα υπάρξει Επιστρεπτέα Προκαταβολή 8.

Όπως τόνισε, το μέτρο  θα αντικατασταθεί από στοχευμένες δράσεις, οι οποίες ως στόχο θα έχουν «αποζημιώσεις ειδικού σκοπού για τις μικρότερες επιχειρήσεις που παραμένουν κλειστές και τα ειδικά προγράμματα επανεκκίνησης, που τον Μάιο και τον Ιούνιο θα υπάρξουν για εστίαση, τουρισμό, γυμναστήρια και παιδότοπους.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top