Πασχαλινό τραπέζι: Είδη προς εξαφάνιση αρνιά και κατσίκια!  

Στα ύψη οι τιμές του οβελία αλλά και των οπωροκηπευτικών  

Το ρεπορτάζ του Γ. Σαραντάκου στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star για τις τιμές σε αρνιά - κατσίκια όπως και σε άλλα προίόντα για το πασχαλινό τραπέζι.   

Το ράλι των τιμών για το αρνί και το κατσίκι του Πάσχα συνεχίζεται, με την τιμή να φθάνει σήμερα ακόμα και στα 12, 5 υρώ, ενώ οι κρεοπώλες στις γειτονιές καλούν τον κόσμο να κάνει τις παραγγελίες του.

Έως τη Μεγάλη Παρασκευή μπορεί τα τσιγκέλια να αδειάσουν, όπως κατέγραψε στο ρεπορτάζ του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του Star με τη Μάρα Ζαχαρέα ο Γιώργος Σαραντάκος.

Τιμή αρνιού: «Πέταξε» στα 11 ευρώ ακόμα και στο κέντρο της Αθήνας 

«Μην το αφήνετε για αύριο, κάντε τις παραγγελίες σας έγκαιρα» συμβουλεύουν οι κρεοπώλες. «Μπορεί να μη βρει ο κόσμος σε δύο μέρες, είναι πιθανό ότι δε θα υπάρχει κρέας» προειδοποιεί ο Παναγιώτης Μέλλος, έμπορος τροφίμων. 

Δεν είναι όμως μόνο το αρνάκι που «βάζει φωτιά» στο πασχαλινό τραπέζι.

Πάσχα: Την «ανηφόρα» παίρνει η τιμή για αρνιά και κατσίκια 

Μερικές από τις τιμές είναι: 

  • Γαρδουμπάκια γάλακτος 8 ευρώ 
  • Κοκορέτσι 8,5 – 9 ευρώ 
  • Συκωταριά 8 ευρώ. 

ΣΤΑ ΥΨΗ ΚΑΙ ΟΙ ΤΙΜΕΣ ΤΩΝ ΟΠΩΡΟΚΗΠΕΥΤΙΚΩΝ 

Τις ντομάτες θα τις βρούμε στη λαϊκή με μια μέση τιμή 1,45 ευρώ το κιλό, αλλά υπάρχουν πάγκοι με τιμές που ξεπερνούν και τα 2 ευρώ. 

Ελαφρά πιο ακριβές και οι πατάτες: Η συσκευασία των 5 κιλών από την Κύπρο πωλείται 5 ευρώ,  περίπου 1 ευρώ  φθηνότερα από τις  ντόπιες. Το σπανάκι φτάνει και το 1,5 ευρώ, ενώ ο άνηθος, ο μαϊντανός και η ρόκα ξεκινούν από 60 λεπτά.

 Λαϊκή αγορά αγορές ειδών με μάσκα

Με μέτρα για τον κορωνοϊό τα ψώνια στη λαϊκή αγορά και για το πασχαλινό τραπέζι του 2021    

ΟΙ ΤΙΜΕΣ ΣΤΑ ΑΒΓΑ ΚΟΤΑΣ ΚΑΙ ΣΤΑ… ΣΟΚΟΛΑΤΕΝΙΑ    

Οι τιμές στα αβγά ξεκινούν από 13 λεπτά το ένα και φτάνουν τα 20 λεπτά στη λαϊκή. 

Πάντως πασχαλινό τραπέζι και  χωρίς σοκολατένια αβγά ή τσουρέκι δεν υπάρχει. Όπως εξηγεί η ιδιοκτήτρια ζαχαροπλαστείου Μαίρη Μπακάλογλου, τα σοκολατένια λαγουδάκια κοστίζουν 6 ευρώ το κιλό, τα κουλουράκια 9 ευρώ το κιλό και το τσουρέκι 10 ευρώ. 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top