Επιδότηση θερμαντικών σωμάτων: Παρατείνεται η προθεσμία για αιτήσεις

Αφορά επιχειρήσεις εστίασης – Δείτε αναλυτικά τους δικαιούχους

Πυρετώδεις είναι οι προετοιμασίες για το άνοιγμα τουρισμού και εστίασης

Γενναία παράταση πήρε η προθεσμία για την υποβολή αιτήσεων για την επιδότηση θερμαντικών σωμάτων για την εστίαση, ενόψει του ανοίγματος σε εξωτερικούς χώρους.

Συγκεκριμένα, η διορία για τη δράση «Επιχορήγηση Επιχειρήσεων Εστίασης για την Προμήθεια Θερμαντικών Σωμάτων Εξωτερικού Χώρου» έληγε την Τετάρτη 28 Απριλίου και μετατέθηκε για την Παρασκευή 31 Δεκεμβρίου 2021.

Εστίαση: Δε θα πληρώνουν πρόστιμο όσοι φεύγουν από εστιατόριο στις 23:00

Η επιδότηση στοχεύει στη στήριξη της λειτουργίας επιχειρήσεων εστίασης και των επιχειρήσεων παροχής καταλυμάτων του τουριστικού κλάδου, οι οποίες πλήττονται από τις επιπτώσεις της έξαρσης της νόσου COVID-19, με την επιχορήγηση της προμήθειας θερμαντικών συσκευών εξωτερικού χώρου προκειμένου να αποφευχθεί ο συνωστισμός και οι επιχειρήσεις να λειτουργούν σε εξωτερικούς, νόμιμα χρησιμοποιούμενους χώρους, όπου ο καλύτερος αερισμός θα συμβάλει στην προστασία της δημόσιας υγείας.

Η επιχορήγηση θα υπολογίζεται βάσει των επισήμων δηλωμένων και επομένως αδειοδοτημένων τετραγωνικών μέτρων (τ.μ.) εξωτερικών χώρων, σύμφωνα με την άδεια λειτουργίας των καταστημάτων εστίασης.

Η αίτηση χρηματοδότησης υποβάλλεται ηλεκτρονικά στην πλατφόρμα: https://heating-devices.mindev.gov.gr.

Τι αγορές καλύπτει η επιδότηση

Η επιδότηση καλύπτει θερμαντικά σώματα εξωτερικού χώρου οποιουδήποτε τύπου (υγραερίου, ηλεκτρικά, φυσικού αερίου, πάνελ υπερύθρων, αλογόνου ή άλλο), αυτόνομα/μεμονωμένα, ή μέρος κινητού εξοπλισμού που φέρει ενσωματωμένο θερμαντικό σώμα εξωτερικού χώρου, τα οποία είναι/ήταν καινούργια και αμεταχείριστα κατά την αγορά τους.

Επιχορηγείται η προμήθεια ενός θερμαντικού σώματος ανά 10 τ.μ. νόμιμα αδειοδοτημένου εξωτερικού χώρου και μέχρι 100 ευρώ για κάθε θερμαντικό σώμα χωρίς ΦΠΑ.

Νέα μέτρα: Πυρετώδεις προετοιμασίες για το άνοιγμα τουρισμού και εστίασης

Το μέγιστο ποσό ενίσχυσης που μπορεί να λάβει μια επιχείρηση για έναν χώρο εστίασης ανέρχεται σε 5.000 ευρώ.

Μάλιστα, η επιδότηση ισχύει και αναδρομικά καθώς η προμήθεια των θερμαντικών σωμάτων μπορεί να έχει πραγματοποιηθεί από την 1/2/2020.

Ποιοι είναι δικαιούχοι

Δικαιούχοι της δράσης είναι επιχειρήσεις εστίασης ανεξαρτήτως νομικής μορφής που λειτουργούν νόμιμα στην ελληνική επικράτεια.

Οι επιλέξιμοι ΚΑΔ, στους οποίους πρέπει να δραστηριοποιείται η επιχείρηση, είναι οι:

• 56.10 Δραστηριότητες υπηρεσιών εστιατορίων και κινητών μονάδων εστίασης: περιλαμβάνονται και όλοι οι ΚΑΔ της υποκατηγορίας 56.10.

• 56.29.20 Υπηρεσίες καντίνας: περιλαμβάνονται και όλοι οι ΚΑΔ της υποκατηγορίας 56.29.20.

• 56.30 Δραστηριότητες παροχής ποτών: περιλαμβάνονται και όλοι οι ΚΑΔ της υποκατηγορίας 56.30.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top