Τι αλλάζει σε Επιστρεπτέα Προκαταβολή και αναστολή εργασίας

Οι «κομπίνες» έφεραν αλλαγή του πλαισίου των μηχανισμών στήριξης

Οι πληρωμές για την Επιστρεπτέα Προκαταβολή 7 θα ξεκινήσουν στα τέλη Απριλίου, συμφωνα με τον υπουργό Οικονομικών, Χρήστο Σταϊκούρα

Αλλαγές στο πλαίσιο των δύο μηχανισμών στήριξης έφεραν τα φαινόμενα καταστρατήγησης στην Επιστρεπτέα Προκαταβολή και την αναστολή εργασίας, προκειμένου να αποφευχθούν παρόμοια περιστατικά στο μέλλον.

▪    Στον 7ο κύκλο της Επιστρεπτέας Προκαταβολής δε θα ληφθούν υπόψη τροποποιητικές δηλώσεις του 2020 που υποβλήθηκαν μετά τον Ιανουάριο του 2021, ενώ θα υπάρχουν και ειδικές κυρώσεις σε περίπτωση υπόνοιας καταστρατήγησης των διατάξεων.

Επιστρεπτέα: Στον εισαγγελέα όσοι έστησαν «κομπίνα» για να την πάρουν

▪    Εφεξής οι εργοδότες-επιχειρήσεις θα μπορούν να κάνουν χρήση του μέτρου της αναστολής συμβάσεων εργασίας μόνο για εργαζομένους οι οποίοι απασχολούνται κατ’ ελάχιστον 4 ώρες ημερησίως. Υπογραμμίζεται, τέλος, ότι το πεδίο της σχετικής ρύθμισης θα καταλαμβάνει όσους έχουν προσληφθεί έως τις 31 Ιανουαρίου 2021.

Δώρο Πάσχα και επίδομα 534 ευρώ: Πότε θα πληρωθούν οι αναστολές εργασίας

Τα υπουργεία Οικονομικών και Εργασίας έστειλαν στη Δικαιοσύνη φάκελο με στοιχεία που δείχνουν πιθανές «κομπίνες», προκειμένου να ελεγχθούν.

Ανάμεσα σε αυτές, ήταν εταιρεία, που είχε τζίρο 3.000 ευρώ, πριν τα μέτρα στήριξης, και μετά εμφάνισε τζίρο... 1,9 εκατομμυρίων ευρώ, αλλά και καφετέρια 25 τετραγωνικών μέτρων, η οποία εμφάνισε... 150 υπαλλήλους σε αναστολή εργασίας.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top