Βοιωτία: Μια σημαντική ενεργειακή επένδυση στο στάδιο της ολοκλήρωσης

Πρόκειται για μονάδα παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από φυσικό αέριο

Μία σημαντική επένδυση μπήκε σε τροχιά ολοκλήρωσης στον Άγιο Νικόλαο Βοιωτίας. Πρόκειται για μία μονάδα παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από φυσικό αέριο που θα συμβάλει αποφασιστικά στην ενεργειακή μετάβαση της χώρας μας και παράλληλα θα αποτελέσει σημαντικό πυρήνα ανάπτυξης για την ευρύτερη περιοχή.

«Πολλοί λίγοι περιμένανε ότι λόγω πανδημίας το εργοστάσιο αυτό θα τελείωνε στην ώρα του. Όπως βλέπετε είμαστε πολύ κοντά να τελειώσουμε στην ώρα μας. Ο συνδυασμός θερμικών, ανανεώσιμων, φυσικού αερίου και λιανικής αρχίζει και δημιουργεί την πρώτη εναλλακτική, εναλλακτικό utility, στην Ελλάδα, από το μοναδικό που γνώριζαν οι Έλληνες τα τελευταία 70 χρόνια» είπε ο πρόεδρος και  διευθύνων σύμβουλος, Ευάγγελος Μυτιληναίος.

Η επένδυση ύψους 300 εκατομμυρίων ευρώ στην πρωτοποριακή ενεργειακή μονάδα της Βοιωτίας, προχωρά με γρήγορο ρυθμό ύστερα από την αγορά και την εγκατάσταση ενός προηγμένου αεριοστρόβιλου.

«Ξεναγήθηκα σε μία σπουδαία επένδυση από έναν Έλληνα επιχειρηματία, τον Ευάγγελο Μυτιληναίο, ένα εργοστάσιο παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από φυσικό αέριο, το μεγαλύτερο στην Ελλάδα, το μεγαλύτερο, το πιο αποδοτικό, ίσως το πιο τεχνολογικά εξελιγμένο στην Ευρώπη σήμερα» είπε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας.

Η νέα μονάδα, η οποία θα είναι απολύτως έτοιμη μέχρι το τέλος του χρόνου, αναμένεται να καλύψει σχεδόν το 50% της ενέργειας που προέρχεται μέχρι τώρα από τους λιγνίτες.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Δείτε ολόκληρο το Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του Star

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top