Φοροελαφρύνσεις: Τι σημαίνουν για την τσέπη μας οι αποφάσεις του Eurogroup

Θα συνεχιστεί η μείωση φόρων και το 2022

Το Eurogroup «έλυσε» τα χέρια του υπουργείου Οικονομικών για συνέχιση της μείωσης φόρων και το 2022. Οι υπουργοί Οικονομικών συμφώνησαν ότι μέχρι να τελειώσει αυτή η πρωτοφανής κρίση, θα στηρίζονται και οι επιχειρήσεις και τα νοικοκυριά.

Eurogroup: Συνέχιση της στήριξης της οικονομίας το 2021 και το 2022

Όπως εξήγησε ο Γιώργος Παππούς στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, οι αυστηροί κανόνες για τα πλεονάσματα θα παραμείνουν στο «ψυγείο» και το 2022. Τι σημαίνει πρακτικά αυτό για την τσέπη μας; 

Η αναστολή της εισφοράς αλληλεγγύης και η μείωση των ασφαλιστικών εισφορών, θα διατηρηθούν και την επόμενη χρονιά, αυξάνοντας έτσι το διαθέσιμο εισόδημα των εργαζομένων

Παράλληλα, όλες οι κυβερνήσεις καλούνται να ενισχύσουν με στοχευμένα μέτρα τις βιώσιμες επιχειρήσεις, όπως επίσης να εφαρμόσουν τολμηρές μεταρρυθμίσεις για να δώσουν «αέρα» στις οικονομίες που ετοιμάζονται να βγουν από το τούνελ. 

Στις αγορές με 30ετές ομόλογο βγαίνει η Ελλάδα

Σημειώνεται ότι αύριο η Ελλάδα ξαναβγαίνει στις αγορές, με 30ετές ομόλογο και όπως επισημαίνεται, πρόκειται για κίνηση στρατηγικού χαρακτήρα. Η τελευταία τέτοια έκδοση, είχε γίνει το 2008, δηλαδή πριν από τα Μνημόνια.

Δείτε ολόκληρο το Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του Star


 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top