Αποζημιώσεις ενοικίων: Νέος γύρος πληρωμών εντός της εβδομάδας

Ανοιχετή η πλατφόρμα για δηλώσεις Covid Φεβρουαρίου ως 31 Μαρτίου

Όσα είπε ο υφυπουργός Οικονομικών, Απόστολος Βεσυρόπουλος, κατά την ενημέρωση για την εξειδίκευση των νέων μέτρων

Εντός της εβδομάδας αναμένεται να γίνουν οι πρώτες εκταμιεύσεις των πληρωμών στους ιδιοκτήτες για τα ενοίκια Ιανουαρίου, που είτε δεν εισέπραξαν καθόλου ενοίκιο, είτε έλαβαν αλλά ήταν μειωμένο κατά 40%.

Μείωση ενοικίων και αναστολή φόρων- Τι ισχύει και ποιους αφορά

Αφορούν δηλώσεις COVID οι οποίες έγιναν από τους ιδιοκτήτες έως τις 10 του μηνός και υπό την προϋπόθεση ότι δεν υπήρχαν προβλήματα. 

Mείωση ενοικίου 40% και σε νέες επιχειρήσεις για Νοέμβριο και Δεκέμβριο

Όσον αφορά τις διορθωτικές δηλώσεις Covid για κουρεμένα ενοίκια Μαρτίου 2020- Δεκεμβρίου 2020, θα πραγματοποιηθούν από σήμερα ως τις 19 Απριλίου, ενώ η πλατφόρμα για δηλώσεις Covid στα κουρεμένα ενοίκια Φεβρουαρίου θα λειτουργεί έως 31 Μαρτίου. 

Επίσης, σε εκκρεμότητα από το υπουργείο Οικονομικών βρίσκεται η έκδοση της απόφασης που προβλέπει έκπτωση φόρου 40% στις δαπάνες επισκευών, αναβάθμισης κτιρίων, οι οποίες δεν έχουν καλυφθεί από το ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΩ ή άλλα συναφή προγράμματα. Πλαφόν δαπάνης είναι οι 16.000 ευρώ και η έκπτωση μοιράζεται σε τέσσερα έτη. Συνεπώς, το maximum της ετήσιας έκπτωσης είναι 1.600 ευρώ. Φέτος, είναι η πρώτη φορά που θα εφαρμοστεί η σχετική διάταξη. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις της ημέρας από την Ελλάδα και τον κόσμο.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top