Mείωση ενοικίου 40% και σε νέες επιχειρήσεις για Νοέμβριο και Δεκέμβριο

Τι ισχύει με νέα απόφαση για όσες δεν ήταν ενεργές στις 20 Μαρτίου του 2020

Ρεπορτάζ του Γιώργου Παππού για τις μειώσεις ενοικίου λόγω κορωνοϊού στις πληττόμενες επιχειρήσεις στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star στις 11/1

Η επεξεργασία των δηλώσεων Covid συνεχίζονται, ενώ δεν αποκλείεται να δοθεί μια μικρή παράταση στην υποβολή των δηλώσεων, η προθεσμία των οποίων εκπνέει σήμερα. Οι υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομικών και της ΑΑΔΕ προσπαθούν να επιλύσουν τα προβλήματα που ανακύπτουν, κι ένα από αυτά αφορούσε νέες επιχειρήσεις, που δεν είχαν έως τώρα δικαίωμα μειωμένου ενοικίου, ακόμα κι αν ήταν πληττόμενες.

Μείωση ενοικίου: Παράταση 10 ημερών για τις δηλώσεις Covid

Με απόφαση του αρμόδιου υφυπουργού Α. Βεσυρόπουλου, το ζήτημα αποκαταστάθηκε, τουλάχιστον για το δίμηνο Νοεμβρίου- Δεκεμβρίου. Ως τώρα ίσχυε ότι για να δικαιούται μια επιχείρηση «κούρεμα» ενοικίου 40%, έπρεπε να έχει ΚΑΔ που στις 20 Μαρτίου συμπεριλαμβανόταν στη λίστα των πληττόμενων. Πλέον, προβλέπεται ότι την ίδια έκπτωση δικαιούνται και οι επιχειρήσεις που δεν ήταν ενεργές στις 20 Μαρτίου 2020 αλλά είχαν πληττόμενο ΚΑΔ στις 5 Νοεμβρίου.

Νέα μέτρα στήριξης: Μείωση ενοικίου και για τον Μάρτιο – Ποιους αφορά

Τέλος, όσον αφορά στα ενοίκια του Ιανουαρίου, οι ιδιοκτήτες ακινήτων θα λάβουν αποζημίωση ίση με το 80% του μισθώματος που δεν εισέπραξαν ενώ στην περίπτωση που ο ενοικιαστής πλήρωσε μειωμένο ενοίκιο κατά 40%, τότε ο ιδιοκτήτης αποζημιώνεται με το 50% της ζημιάς που υπέστη. Τα ποσά θα αρχίσουν να καταβάλλονται στους λογαριασμούς των δικαιούχων από τις 15 Μαρτίου.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top