Μείωση ενοικίου: Παράταση 10 ημερών για τις δηλώσεις Covid

Σχεδόν 110.000 ιδιοκτήτες υπέβαλλαν αίτηση χωρίς να τη δικαιούνται

Ρεπορτάζ του Γιώργου Παππού για τις μειώσεις ενοικίου λόγω κορωνοϊού στις πληττόμενες επιχειρήσεις (Βίντεο από δελτίο ειδήσεων του Star στις 11/1)

Παράταση για τις δηλώσεις Covid στη μείωση ενοικίου για τα μισθώματα του Ιανουαρίου ανακοίνωσε το υπουργείo Οικονομικών. Η προθεσμία κανονικά έληγε την Κυριακή, ωστόσο, πλέον οι ιδιοκτήτες θα μπορούν να υποβάλλουν τη δήλωση μέχρι και τις 10 Μαρτίου.

Ενοίκια Ιανουαρίου: Πότε θα αποζημιωθούν οι ιδιοκτήτες ακινήτων

Μέχρι τις 9 Μαρτίου αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί η εκ νέου επεξεργασία των Δηλώσεων Covid Μαρτίου – Δεκεμβρίου 2020 και μετά θα γίνουν συμπληρωματικές πληρωμές.  Αμέσως μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας αυτής, η ΑΑΔΕ θα ανοίξει εκ νέου την πλατφόρμα για την υποβολή των δηλώσεων Covid, ώστε να δοθεί η ευκαιρία στους ιδιοκτήτες ακινήτων να διορθώσουν σφάλματα για τους μήνες Μάρτιο 2020 – Δεκέμβριο 2020. 

Μείωση ενοικίου: Ποιοι ΚΑΔ δικαιούνται απαλλαγή για Ιανουάριο - Φεβρουάριο

Εντός του πρώτου δεκαπενθημέρου του Μαρτίου θα ανοίξει η πλατφόρμα των δηλώσεων Covid για τα μισθώματα μηνός Φεβρουαρίου 2021, ενώ μέχρι τις 16 Μαρτίου αναμένεται να έχουν διενεργηθεί περαιτέρω συμψηφισμοί με φορολογικές υποχρεώσεις για τους μήνες Μάρτιο έως Οκτώβριο 2020.

Η πρώτη πληρωμή για τα μισθώματα Ιανουαρίου αναμένεται να πραγματοποιηθεί στις αρχές του δεύτερου δεκαπενθημέρου του Μαρτίου.

Μείωση ενοικίου: Σχεδόν 110.000 ιδιοκτήτες υπέβαλλαν αίτηση χωρίς να τη δικαιούνται

Αξίζει να σημειωθεί ότι από τις περίπου 540.000 δηλώσεις Covid για τον Νοέμβριο και Δεκέμβριο, «κόπηκαν» περίπου 110.000 αιτήσεις ιδιοκτητών που δεν δικαιούνταν τη μείωση.

Οι βασικές αιτίες που το σύστημα «πέταξε» έξω αυτές τις αιτήσεις ήταν:

-    μη πληττόμενος μισθωτής

-    δεν υπήρχε αναστολή σύμβασης εργασίας

-    είχε ήδη λυθεί η μίσθωση

-    διαφορά μεταξύ του δηλωμένου ενοικίου και του ζητούμενου ενοικίου για αποζημίωση

-    σε 2.199 περιπτώσεις το ακίνητο δεν είχε δηλωθεί καν στο Ε9

Συνολικά, υπολογίζεται ότι θα χορηγηθούν πάνω από 84 εκ. στους ιδιοκτήτες με συμψηφισμούς και καταβολές στους τραπεζικούς τους λογαριασμού, ενώ μόνο για Νοέμβριο και Δεκέμβριο υπολογίζεται στα 42 εκ. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις της ημέρας από την Ελλάδα και τον κόσμο.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top