Αντίστροφη μέτρηση για άρση του lockdown – Στις 29 Μαρτίου το αργότερο    

Τι είπε ο Γεωργαντάς στο Star για το νέο SMS για το άνοιγμα της αγοράς    

Το video του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του Star για την αντίστροφη μέτρηση σχετικά με το άνοιγμα της αγοράς  

Το σταδιακό άνοιγμα της οικονομίας και την άρση του lockdown  μέχρι  - το αργότερο - στις 29 του μήνα εξετάζει η κυβέρνηση, με το λιανεμπόριο, τα κομμωτήρια και τα ινστιτούτα αισθητικής να μετρούν αντίστροφα. 

Σταϊκούρας: Από τις 22 Μαρτίου θα ανοίξει σταδιακά η οικονομία

Οι καταστηματάρχες περιμένουν την άρση του lockdown με κομμένη την ανάσα ωστόσο το πράσινο φως θα δοθεί από τα επιδημιολογικά στοιχεία. Στο βίντεο του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του Star παρουσιάσθηκε αναλυτικά ο  τρόπο με τον οποίο θα μπορούμε να πηγαίνουμε στα καταστήματα. 

Η υπομονή φαίνεται πως είναι ένα από τα βασικά όπλα απέναντι στην πανδημία. Για αυτό και το άνοιγμα στην οικονομία θα γίνει βήμα-βήμα. 

Όλο το ημερολόγιο για το άνοιγμα της αγοράς 

22 ή 29 Μαρτίου ανοίγουν τα καταστήματα, όπως επιβεβαίωσε ο Υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Παραπολιτικά». «Αν θα είναι 22 ή 29  Μαρτίου δεν μπορώ να το πω μετά βεβαιότητος. Εγώ λέω ότι ο στόχος μας είναι το 22» δήλωσε ο κ. Γεωργιάδης. 

Γεωργιάδης: Το λιανεμπόριο ανοίγει στις 22 ή 29 Μαρτίου χωρίς click away

Οι καταστηματάρχες προετοιμάζονται να δεχτούν, με όλα τα μέτρα προφύλαξης τους καταναλωτές μέσα στα καταστήματα. Ωστόσο η εικόνα της πανδημίας θα ορίσει το πιο βιώσιμο σενάριο. 

 «Τα νέα μέτρα της κυβέρνησης η αύξηση της εμβολιαστικής δυναμικής που έχει η χώρα και τα καινούρια κρεβάτια κόβιντ που έχει αποκτήσει το σύστημα υγείας μας γεμίζουν αισιοδοξία ότι θα ανοίξουν καινούριες οικονομικές δραστηριότητες στο τέλος του  μήνα» επισημαίνει ο Γιώργος Μαρίνος, επίκουρος Καθηγητής Γενικής και Προληπτικής Ιατρικής του ΕΚΠΑ. 

ΟΔΗΓΟΣ ΑΝΟΙΓΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ: ΜΕ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΚΑΙ SMS ΣΤΟ 13032 

Ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Γιώργος Γεωργαντάς  εξηγεί στο Star τον τρόπο με τον οποίο θα επιστρέψουμε στα καταστήματα:  Tο 13032 θα είναι η νέα εφαρμογή για sms η οποία θα δίνει το «πράσινο φως» για τα ψώνια μας. Η επιβεβαίωση θα ισχύει για περιορισμένες ώρες και θα εκδίδεται μόνο μία φορά την ημέρα, αφού σε απόπειρα εκ νέου αποστολής sms από τον πολίτη η απάντηση θα είναι αρνητική.

«Eκτός από τα sms που γνωρίζουμε θα υπάρξει ένα sms στο 13032 μόνο για όσους θέλουν να πάνε σε εμπορικά καταστήματα. Η δυνατότητα θα είναι για μία μόνο χρήση την ημέρα και σε χρόνο που θα αποφασιστεί από το υπουργείο ανάπτυξης. Με αυτόν τον τρόπο θα μπορέσει να λειτουργήσει το λιανεμπόριο χωρίς να γίνεται κατάχρηση από κάποιους» εξηγεί ο κ. Γεωργαντάς.    

Οι ιδιοκτήτες των κομμωτηρίων αλλά και των κέντρων αισθητικής ζητούν πάντως να ανοίξουν άμεσα οι επιχειρήσεις τους, καθώς όπως λένε τηρούν όλα τα προβλεπόμενα μέτρα και το επιδημιολογικό φορτίο στους χώρους τους είναι ελάχιστο. 


 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top