Ακίνητα: Τέλος οι αντικειμενικές τιμές - Πώς θα υπολογίζεται η αξία τους

Μεταβιβάσεις ακινήτων σε μια ημέρα

Ακίνητα αντικειμενικές τιμές

Tην «κατάργηση» των αντικειμενικών αξιών των ακινήτων και την αντικατάστασή τους με τις εμπορικές αξίες επεξεργάζεται το υπουργείο Οικονομικών.

Μετά την άσκηση αναπροσαρμογής των αντικειμενικών αξιών των ακινήτων, που τρέχει στο υπουργείο Οικονομικών και αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί Μάρτιο με Απρίλιο, το οικονομικό επιτελείο σχεδιάζει να στήσει έναν μόνιμο μηχανισμό αυτόματης αναπροσαρμογής των τιμών ζώνης, που λαμβάνει υπόψη της η Εφορία για να φορολογεί τα ακίνητα.

Θα πρόκειται για έναν νέο πληροφοριακό σύστημα, το οποίο θα παρακολουθεί τις τάσεις της αγοράς των ακινήτων και όπου εντοπίζει αυξομειώσεις στις εμπορικές τιμές θα παρεμβαίνει αυτόματα και θα «πειράζει» τις τιμές ζώνης.

Υποχρεωτική από σήμερα η Ηλεκτρονική Ταυτότητα Κτιρίου

Ουσιαστικά οι αντικειμενικές αξίες καταργούνται και τα ακίνητα θα φορολογούνται με βάση την πραγματική εμπορική τους αξία.

Όσον αφορά το σχέδιο αναπροσαρμογής των αντικειμενικών αξίων έχει υλοποιηθεί η πρώτη φάση που προβλέπει:

-    Την επέκταση της εφαρμογής του συστήματος αντικειμενικού προσδιορισμού σε όλη την Επικράτεια, αντιπροσωπεύοντας πλέον το 98% του πληθυσμού

-    Τη διαμόρφωση ενός πλήρους ψηφιοποιημένου συστήματος απεικόνισης των ζωνών του αντικειμενικού προσδιορισμού αξιών ακινήτων.

-    Την επικαιροποίηση όλων των τιμών εκκίνησης από πιστοποιημένους εκτιμητές.

-    Ψηφιακές μεταβιβάσεις ακινήτων σε μια ημέρα
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top