Επίδομα θέρμανσης: Στο «κόκκινο» η πλατφόρμα με 586.000 αιτήσεις ήδη!

Πέφτουν σα βροχή οι αιτήσεις όσο πλησιάζει η λήξη της προθεσμίας   

Το ρεπορτάζ  του δελτίου ειδήσεων του Star για τη λήξη της προθεσμίας για το επίδομα θέρμανσης και την πλατφόρμα για τις αιτήσεις 

Του Γιώργου Παππού

Η καταληκτική προθεσμία της 11ης Ιανουαρίου πλησιάζει και η πλατφόρμα για το επίδομα θέρμανσης είναι στα «κόκκινα» με τις αιτήσεις να ξεπερνούν τις 568.000, καθώς για πρώτη φορά δικαιούχοι είναι και όσοι χρησιμοποιούν καύσιμη ύλη, πέρα από το πετρέλαιο θέρμανσης. 

Eπίδομα θέρμανσης: Διευκρινίσεις για το πώς και σε ποιους καταβάλλεται

Παράγοντες της αγοράς καυσίμων σημειώνουν ότι η καταγεγραμμένη μεγάλη αύξηση των αιτήσεων, επ’ ουδενί συνδέεται με αύξηση και της κατανάλωσης πετρελαίου θέρμανσης. Αν και οι δεξαμενές, που τίγκαραν πέρσι την άνοιξη, υπολογίζεται ότι έχουν «κάψει» τουλάχιστον το 30% του πετρελαίου από τον Οκτώβριο ως σήμερα, η ζήτηση βρίσκεται στο ναδίρ. Η σύγκριση με τα περσινά δεδομένα, δείχνει ότι οι αγορές πετρελαίου θέρμανσης είναι μειωμένες κατά 60-70%!  
 
H εικόνα αυτή διαμορφώνεται σε μια περίοδο πολύ χαμηλών τιμών- στα 0,85 ευρώ/λίτρο η μέση τιμή πανελλαδικά- η οποία όπως όλα δείχνουν, οδεύει προς το τέλος της, καθώς η διεθνής τιμή του μαύρου χρυσού έχει πάρει τον ανήφορο, με αποτέλεσμα οι τιμές λιανικές να ενισχύονται. Από τα στοιχεία των εκτελωνισμών προκύπτει ότι μέσα στις επόμενες ημέρες η τιμή προ ΦΠΑ της βενζίνης θα “τσιμπήσει” ως και 10 λεπτά το λίτρο, με ανάλογη αναπροσαρμογή και στο πετρέλαιο κίνησης/θέρμανσης.  

Επίδομα Θέρμανσης: Πότε λήγει η προθεσμία - Ποιοι είναι οι δικαιούχοι
 

Την ίδια στιγμή, μελέτη της Eurostat δείχνει ότι περίπου 2 στα 10 νοικοκυριά στην Ελλάδα αδυνατούν να ζεστάνουν επαρκώς το σπίτι τους. Στη χειρότερη κατάσταση είναι τα νοικοκυριά στη Βουλγαρία (30,1%) και ακολουθούν η Λιθουανία (26,7%), η Κύπρος (21%) όπου καταγράφονται όμως υψηλότερες θερμοκρασίες, η Πορτογαλία (18,9%) και η Ελλάδα (17,9%).  

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top