«Βροχή» καταγγελιών για «κλοπή» του Δώρου Χριστουγέννων από εργοδότες    

Ο κορωνοϊός εκτόξευσε τις καταγγελίες για αυθαιρεσίες εργοδοτών

«Βροχή» έπεσαν οι καταγγελίες στα Εργατικά Κέντρα για καταχρηστικές συμπεριφορές από εργοδότες. Κάποιοι κατάπτυστοι επιχειρηματίες έφτασαν στο σημείο να απαιτήσουν από τους εργαζόμενους τους να επιστρέψουν το Δώρο Χριστουγέννων, καταφεύγοντας ακόμα και στον ξυλοδαρμό! 

Δώρο Χριστουγέννων: Το 20% δεν έχει πάρει τον 13ο μισθό

Τι κι αν ο νόμος προβλέπει αυστηρές ποινές φυλάκισης και βαριά χρηματικά πρόστιμα. Οι καταγγελίες για απίστευτες μεθοδεύσεις εργοδοτών είναι πάνω από 50% αυξημένες σε σχέση με πέρσι και έχουν να κάνουν κυρίως με το Δώρο Χριστουγέννων. 

ΕΣΤΙΑΤΟΡΑΣ ΣΤΗ ΔΡΑΜΑ ΠΙΕΣΕ ΤΟΥΣ ΣΕΡΒΙΤΟΡΟΥΣ ΝΑ ΚΡΥΨΟΥΝ ΤΟ ΔΩΡΟ ΣΤΟ ΚΑΖΑΝΑΚΙ! 

Η συνηθέστερη παρανομία ήταν η μη καταβολή του 13ου μισθού, ωστόσο κάποιοι πήγαν ένα βήμα παραπέρα και ζήτησαν από τους εργαζομένους τους, να επιστρέψουν το δώρο που πήραν! Εστιάτορας στη Δράμα, με... βεβαρημένο παρελθόν, έγραψε στα παλαιότερα των υποδημάτων του την Επιθεώρηση Εργασίας και την Αστυνομία, που ερεύνησαν καταγγελία και κάλεσε τους πέντε σερβιτόρους του να πάνε ένας- ένας στο μαγαζί και να κρύψουν το Δώρο στο καζανάκι της τουαλέτας, έτσι ώστε να μην τους πιάσουν οι κάμερες ασφαλείας! 

ΣΤΟ ΕΔΩΛΙΟ ΕΡΓΟΔΟΤΡΙΑ ΠΟΥ ΧΕΙΡΟΔΙΚΗΣΕ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΠΙΣΩ ΤΟ ΔΩΡΟ!

Στα δικαστήρια της Δράμας πρόκειται, μάλιστα, να εκδικαστεί μια πρωτοφανής υπόθεση επίθεσης σε εργαζόμενη, που αρνήθηκε να επιστρέψει το Δώρο που μόλις είχε πάρει από το ΑΤΜ!

Επίδομα Χριστουγέννων: Διπλάσιο ποσό τον Δεκέμβριο για τους δικαιούχους

Η θρασύτητα κάποιων δεν έχει όρια, αφού υπάρχουν καταγγελίες για εργοδότες, οι οποίοι απαίτησαν ακόμα και το Δώρο Χριστουγέννων που έδωσε το Κράτος!  

ΑΝΑΛΓΗΤΟΙ ΕΡΓΟΔΟΤΕΣ ΖΗΤΑΝΕ ΤΗΝ ΕΙΔΙΚΗ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ ΓΙΑ ΑΝΑΣΤΟΛΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ!

«Βροχή» πέφτουν και οι καταγγελίες και για εργοδότες, που έφτασαν να ζητήσουν... την ειδική αποζημίωση από εργαζόμενους που βρίσκονται σε αναστολή! 

Διάταξη, που ψηφίστηκε λίγο πριν από τα Χριστούγεννα, προβλέπει γι' αυτές τις περιπτώσεις φυλάκιση τουλάχιστον 6 μηνών και πρόστιμο 5.000 ευρώ

Μικρά εμπορικά καταστήματα, κομμωτήρια, ζαχαροπλαστεία, ταβέρνες, εταιρίες security αλλά και πολυκαταστήματα, συμπεριλαμβάνονται στη λίστα των καταγγελιών. 


 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top