Φόροι: Τι θα πληρώσουμε το 2020 και τι μετατίθεται για το 2021

Ανατροπές στο χρονοδιάγραμμα των υποχρεώσεων λόγω της πανδημίας

Χρήματα

Ανατροπές στο χρονοδιάγραμμα των υποχρεώσεων πληρωμών φόρων, λόγω των παρατάσεων και των αναστολών πληρωμής, έχει προκαλέσει η πανδημία.

Χρονική μετάθεση έχουν πάρει τα τέλη κυκλοφορίας και οι πινακίδες, προσοχή χρειάζεται στο θέμα της αποζημίωσης στην περίπτωση υποχρεωτικής μείωσης του ενοικίου, προκειμένου να δηλωθεί από τους δικαιούχους

Παράλληλα, οι επαγγελματίες και οι επιχειρήσεις, που ανήκουν στη λίστα που έχουν κλείσει με κρατική εντολή, δικαιούνται αναστολή πληρωμής των δόσεων ρυθμίσεων της εφορίας μηνός Δεκεμβρίου.

Το χρονοδιάγραμμα πληρωμών

•    Μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου

Η δόση του φόρου εισοδήματος, η τέταρτη δόση του ΕΝΦΙΑ, ο ΦΠΑ του Νοεμβρίου από όλες τις επιχειρήσεις, όπως και η δόση ή οι δόσεις ρυθμίσεων για επιχειρήσεις, επαγγελματίες και εργαζομένους που δεν ανήκουν στη λίστα που ανέστειλαν υποχρεωτικά τη λειτουργία τους. Μέχρι το τέλος του μήνα μπορούν οι φορολογούμενοι που πλήττονται  και έχασαν τις ρυθμίσεις τους το διάστημα Μαρτίου – Νοεμβρίου να επανενταχθούν στις παλιές ρυθμίσεις των 100 ή 120 δόσεων.

•    Τέλη Ιανουαρίου 2021

Η επόμενη δόση του φόρου εισοδήματος και ΕΝΦΙΑ, όπως και ο ΦΠΑ  Δεκεμβρίου για τους τηρούντες διπλογραφικά βιβλία,

•    Τέλη Φεβρουαρίου 2021

Η όγδοη δόση του φόρου εισοδήματος, η έκτη δόση του ΕΝΦΙΑ, ο ΦΠΑ μηνός Ιανουαρίου και τα τέλη κυκλοφορίας του 2021.

•    Μέχρι τέλη Απριλίου 2021

Αποτελεί μήνας ορόσημο αφού μέχρι τότε έχει ανασταλεί η πληρωμή των φόρων από την περίοδο της πρώτης καραντίνας, δηλαδή από τον Μάρτιο έως τον Ιούνιο  για τις πληττόμενες επιχειρήσεις καθώς και του ΦΠΑ που θα έπρεπε να πληρωθεί τον Νοέμβριο για τις επιχειρήσεις που υποχρεωτικά ανέστειλαν τη λειτουργία τους με κρατική εντολή.

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top