Επίδομα θέρμανσης: Νέοι δικαιούχοι για περισσότερα είδη καύσιμης θέρμανσης

Δε θα επιδοτείται μόνο το πετρέλαιο

Νέοι δικαιούχοι μπαίνουν στο επίδομα θέρμανσης, αφού θα πλέον επιδοτούνται περισσότερες μορφές καύσιμης θέρμανσης και όχι μόνο το πετρέλαιο.

Επίδομα θέρμανσης: Από 80 έως 700 ευρώ θα λάβουν οι δικαιούχοι - Τι αλλάζει

Τα επιδοτούμενα είδη καύσιμης θέρμανσης θα καθοριστούν με απόφαση του Υπουργού Οικονομικών, όπως επίσης τα κριτήρια για τη χορήγηση του επιδόματος και το ύψος του ποσού.

Επίδομα θέρμανσης και για όσους έχουν φυσικό αέριο

Σύμφωνα με πληροφορίες του Star, το επίδομα θα δοθεί και σε όσους έχουν φυσικό αέριο ή υγραέριο, ενώ εξετάζεται να δοθεί και για όσους καίνε ξύλα ή πέλετ.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τροπολογία του υπουργείου Οικονομικών, η οποία κατατέθηκε στο νομοσχέδιο του υπουργείου Εργασίας για τα μέτρα ενίσχυσης των εργαζομένων και των ευάλωτων κοινωνικών ομάδων, και ψηφίζεται αύριο, εφεξής η χορήγηση του επιδόματος θα δίνεται στους καταναλωτές των επιδοτούμενων ειδών καύσιμης θέρμανσης αντί αποκλειστικά και μόνο σε εκείνους πετρελαίου εσωτερικής καύσης θέρμανσης που ισχύει σήμερα.

Τέλος το σύστημα των γεωγραφικών ζωνών

Το σύστημα των γεωγραφικών ζωνών «φεύγει» και εισάγεται σύστημα, στο οποίο έχουν υπολογιστεί οι θερμοκρασίες και οι ανάγκες θέρμανσης σε 200.000 σημεία όλης της Ελλάδας.

Το ελάχιστο επίδομα παραμένει στα 80 ευρώ κι από εκεί και πέρα, θα υπάρχει πολλαπλασιασμός με ειδικούς συντελεστές, έτσι ώστε να προκύπτει το τελικό επίδομα.

Σύμφωνα με τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Θ. Σκυλακάκη, με αυτό το σύστημα οι περιοχές που βρίσκονται σε ορεινούς όγκους, θα φτάσουν σε επίδομα 600- 700 ευρώ.

Δείτε ολόκληρο το μεσημεριανό δελτίο του Star εδώ 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top