Του έκλεψαν 19.000 από λογαριασμό μέσω… fake e-banking! 

Προσοχή στα παραπλανητικά SMS με link στην υποτιθέμενη τράπεζα

ebanking

Επιτήδειοι κατάφεραν και αφαίρεσαν με απάτη από πολίτη στη Κατερίνη το ποσό των 19.000 περίπου ευρώ από τον τραπεζικό του λογαριασμό μέσω… fake e-banking!

ΠΩΣ ΕΓΙΝΕ Η ΑΠΑΤΗ

Το θύμα έλαβε SMS  στο κινητό του τηλέφωνο, που εμφανιζόταν ως αποστολέας τράπεζα και τον ενημέρωνε δήθεν ότι η χρεωστική του κάρτα έχει απενεργοποιηθεί και θα έπρεπε να ενεργοποιηθεί εκ νέου.

Για την ενεργοποίηση έπρεπε να πατήσει ένα συγκεκριμένο Link που του είχε στείλει υποτίθεται η τράπεζα και τον  οδηγούσε σε ιστοσελίδα που προσομοίαζε την ιστοσελίδα της τράπεζας, ζητώντας να εισάγει το όνομα χρήστη  και τον κωδικό χρήστη  του τραπεζικού του λογαριασμού (e - banking).

Eurobank: Ασφαλές το e-banking της τράπεζας

Έτσι κατάφεραν να υφαρπάξουν τα παραπάνω στοιχεία και να έχουν πλήρη πρόσβαση στον τραπεζικό του λογαριασμό του όπου μέσα σε λίγο χρονικό διάστημα πραγματοποίησαν 4 εμβάσματα σε τραπεζικό λογαριασμό.

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΑΝ ΛΑΒΕΤΕ ΕΝΑ ΤΕΤΟΙΟ ΜΗΝΥΜΑ 

Προσοχή! Αν λάβετε ύποπτο μήνυμα το διαγράφεται αι σε καμία περίπτωση δεν «πατάτε» πάνω στο Link.  

Επισημαίνεται ότι οι τράπεζες ποτέ δεν στέλνουν μηνύματα στο κινητό τηλέφωνο ή στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο των πελατών τους, ζητώντας να εισάγουν το όνομα χρήστη και τον κωδικό χρήστη  του τραπεζικού τους λογαριασμού.


 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top