Με ποια τιμή ξεκίνησε σήμερα η διάθεση του πετρελαίου θέρμανσης

Η  αιθαλομίχλη «κόβει» τζάκια- ξυλόσομπες από την επιδότηση pellet

Σηκώθηκε σήμερα η αυλαία για τη διάθεση του πετρελαίου θέρμανσης και μάλιστα με πολύ χαμηλές τιμές. Το υπουργείο Οικονομικών ετοιμάζει βελτιώσεις στο επίδομα, προκειμένου να το πάρουν περισσότερα νοικοκυριά. 

Επίδομα θέρμανσης: Ποιοι είναι οι δικαιούχοι και πότε θα δοθεί

Όπως ανέφερε ο Γιώργος Παππούς στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star με τη Μάρα Ζαχαρέα, το πετρέλαιο θέρμανσης έκανε πρεμιέρα γύρω στα 80 λεπτά, ωστόσο επειδή πολλά νοικοκυριά «φούλαραν»  τις δεξαμενές τους τον περασμένο Μάιοτο υπουργείο Οικονομικών αποφάσισε να μοιράσει τα 84 εκατομμύρια του επιδόματος θέρμανσης και σε νοικοκυριά με φυσικό αέριο, που έμεναν ως τώρα με άδεια χέρια. 

Εξετάζεται, επίσης, η δυνατότητα επιδότησης για καυσόξυλα και pellet αλλά μόνο για την περιφέρεια, καθώς οι πόλεις υποφέρουν από την ατμοσφαιρική ρύπανση που προκαλούν τα τζάκια και οι ξυλόσομπες. 

Επίδομα θέρμανσης και για όσους έχουν φυσικό αέριο

Όσον αφορά στα ευάλωτα νοικοκυριά, που χρησιμοποιούν ηλεκτρικά θερμαντικά μέσα, το υπουργείο Οικονομικών επισημαίνει ότι καλύπτονται με 70 εκατ. ευρώ από το Κοινωνικό Τιμολόγιο. 

Τα κριτήρια για το επίδομα θέρμανσης δεν αλλάζουν. Έτσι μια 4μελής οικογένεια με εισόδημα 24.000 ευρώ και αξία ακινήτου ως 200.000 ευρώ μπορεί να υποβάλει αίτηση για το επίδομα που φτάνει ως τα 350 ευρώ

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top