Η 7η έκθεση ενισχυμένης εποπτείας της Ελλάδας στο επίκεντρο του Eurogroup

Συζήτηση και για τα Σχέδια Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας  

Eurogroup συνεδρίαση

Ξεκίνησε στις 15:00 τοπική ώρα Βρυξελλών, η τηλεδιάσκεψη του Eurogroup με αντικείμενο τις προτεραιότητες της Ευρωομάδας υπό τη νέα της Προεδρία, την έγκριση του προγράμματος εργασίων και την 7η έκθεση ενισχυμένης εποπτείας της Ελλάδας. Η Ευρωομάδα θα ανταλλάξει απόψεις σχετικά με τις πολιτικές προτεραιότητες για την ευρωζώνη στο πλαίσιο της ανάκαμψης και ενώ συνεχίζεται σε εθνικό επίπεδο η κατάρτιση των σχεδίων ανάκαμψης και ανθεκτικότητας (ΣΑΑ) και των σχεδίων προϋπολογισμών για το 2021.

Μέσω τηλεδιάσκεψης το Εurogroup στις 5 Οκτωβρίου

Την Κομισιόν στη συνεδρίαση θα εκπροσωπήσουν ο Εκτελεστικός Αντιπρόεδρος Βάλντις Ντομπρόβσκις και ο Επίτροπος Πάολο Τζεντιλόνι.

Επιπλέον οι Υπουργοί θα συζητήσουν τις υποψηφιότητες για την αντικατάσταση ενός μέλους της εκτελεστικής επιτροπής της ΕΚΤ. Όπως συνηθίζεται, η Ευρωομάδα θα κάνει απολογισμό της εξέλιξης των συναλλαγματικών ισοτιμιών κατά τους τελευταίους μήνες, ενόψει των προσεχών ετήσιων συνεδριάσεων του Ομίλου της Παγκόσμιας Τράπεζας και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου.

Eurogroup: Δεν είναι ώρα για απόσυρση της δημοσιονομικής στήριξης

Αύριο συνέρχεται το Συμβούλιο ECOFIN το οποίο θα ξεκινήσει με συζήτηση των Υπουργών σχετικά με τον Μηχανισμό Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας και στη συνέχεια, η Κομισιόν αναμένεται να παρουσιάσει την πρόσφατα εγκριθείσα δέσμη μέτρων για τον ψηφιακό χρηματοπιστωτικό τομέα. Σε αυτή τη βάση, οι Υπουργοί θα συζητήσουν τις προτάσεις της Κομισιόν σχετικά με τα λεγόμενα crypto -  assets και την ψηφιακή επιχειρησιακή ανθεκτικότητα του χρηματοπιστωτικού τομέα, καθώς και τη στρατηγική για τον ψηφιακό χρηματοπιστωτικό τομέα και τη στρατηγική για τις πληρωμές λιανικής.

Η Προεδρία θα παρουσιάσει επίσης την πρόοδο των νομοθετικών προτάσεων για τις χρηματοπιστωτικές υπηρεσίες, συμπεριλαμβανομένης της δέσμης μέτρων για τις κεφαλαιαγορές και οι Υπουργοί θα ανταλλάξουν σχετικά με τα διδάγματα που αντλήθηκαν από το Ευρωπαϊκό Εξάμηνο 2020 βάσει έκθεσης του προέδρου της Οικονομικής και Δημοσιονομικής Επιτροπής

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top