To πακέτο στήριξης που θα παρουσιάσει ο Μητσοτάκης στη Θεσσαλονίκη

Μείωση εισφορών και φόρων που επιβαρύνουν τους μισθούς 

Κυριάκος Μητσοτάκης

Ένα νέο πακέτο στήριξης των επιχειρήσεων και των εργαζόμενων θα παρουσιάσει στο Φόρουμ της Θεσσαλονίκης ο πρωθυπουργός το άλλο Σαββατοκύριακο. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης προανήγγειλε μειώσεις φόρων και εισφορών για να περιοριστεί η επιβάρυνση των μισθών. Στο τραπέζι βρίσκονται μόνιμα αλλά και προσωρινά μέτρα για την περίοδο της υγειονομικής κρίσης.

Συλλυπητήρια Μητσοτάκη για τον θάνατο του αλεξιπτωτιστή  

«Δυστυχώς σήμερα η εργασία επιβαρύνεται πάρα πολύ, επιβαρύνεται φορολογικά, επιβαρύνεται ασφαλιστικά και γνωρίζουμε ότι δεν είμαστε ανταγωνιστικοί και θα κάνουμε κάτι για αυτό αλλά για αυτό κάντε λίγο υπομονή» τόνισε υπαινικτικά ο πρωθυπουργός.  

Ο κ. Μητσοτάκης ζήτησε  από τους εκπροσώπους επιχειρήσεων που επισκέφθηκε στην Θεσσαλονίκη να περιμένουν μέχρι το άλλο Σαββατοκύριακο για να ακούσουν τις αποφάσεις του για νέα μείωση των εισφορών  που εκτιμάται ότι θα είναι τουλάχιστον μία μονάδα για εργοδότες και μία μονάδα για εργαζόμενους. 

Μητσοτάκης: Το σχέδιο στήριξης της οικονομίας στο Φόρουμ της ΔΕΘ

 

Το πακέτο της Θεσσαλονίκης θα κλειδώσει την επόμενη εβδομάδα.

Στο τραπέζι είναι η επέκταση των προσωρινών  φοροελαφρύνσεων ενώ οι μόνιμες μειώσεις φόρων θα ξεδιπλωθούν με την έξοδο από την υγειονομική κρίση. 

Προτεραιότητα έχει η κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης  που θα προχωρήσει σε δυο φάσεις. 

«Όσο διαρκεί η υγειονομική κρίση  θα διαρκούν και οι μειώσεις αυτές των φόρων. Για να μπορέσει μια κυβέρνηση να υποστηρίξει  τις μειώσεις των  φόρων, αν θα έχουν μόνιμο ή παροδικό χαρακτήρα,  θα πρέπει να έχουμε λύσει το θέμα της υγειονομικής κρίσης» δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας στον ραδιοφωνικό σταθμό Θέμα.   

Το βάρος θα πέσει στην στήριξη  επιχειρήσεων και εργαζομένων.

Οι εισηγήσεις περιλαμβάνουν:
•    Επέκταση της  μείωσης της   προκαταβολής φόρου
•    3η και 4η φάση Επιστρεπτέας προκαταβολής 
•    Επέκταση επιδομάτων για  ανέργους  και εργαζόμενους

Τέλος θα ανακοινωθεί η  καταβολή  των αναδρομικών στους συνταξιούχους.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top