Συλλυπητήρια Μητσοτάκη για τον θάνατο του αλεξιπτωτιστή  

«Κάντε το πένθος για τον χαμένο συμπολεμιστή, θάρρος και πείσμα» 

Το video του δελτίου ειδήσεων του Star για τον θάνατο του αλεξιπτωτιστή  

Τα συλλυπητήρια του εξέφρασε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης για τον θάνατο του αλεξιπτωτιστή,  ΕΠΟΠ Λοχία Πεζικού, που έχασε τη ζωή του κατά τη διάρκεια νυχτερινής άσκησης. 

Ένοπλες Δυνάμεις: Νεκρός αλεξιπτωτιστής - Τραυματίστηκε θανάσιμα από πτώση

Ο κ. Μητσοτάκης συνομίλησε με τον αδερφό του άτυχου αλεξιπτωτιστή, ο  οποίος επίσης ανήκει στις Ειδικές Δυνάμεις, ενώ σε ανάρτησή του στα social media αναφέρει:      

Ο Μητσοτάκης απαντά στον Ερντογάν με έξι λέξεις 

«Οι Ένοπλες Δυνάμεις και όλοι οι Έλληνες θρηνούν σήμερα ένα παλληκάρι που έπεσε στο καθήκον. Τον λοχία των αλεξιπτωτιστών μας, που τραυματίστηκε θανάσιμα σε μια απαιτητική νυχτερινή άσκηση.

Γνωρίζω καλά τις προσπάθειες των ενστόλων μας να αποφεύγονται τα ατυχήματα με αυστηρά μέτρα ασφαλείας στις μονάδες. Η εκπαίδευση όμως είναι επίπονη ώστε να κρατά το στράτευμα αξιόμαχο. Και, δυστυχώς, εκεί καραδοκεί και ο κίνδυνος.

Οι συνθήκες της οδυνηρής απώλειας σίγουρα θα διαπιστωθούν. Αλλά τώρα, είναι ώρα περισυλλογής. Η σκέψη μου στρέφεται στην οικογένεια του λοχία που χάθηκε με το εθνόσημο στο στήθος. Η Πολιτεία θα βρίσκεται δίπλα της.

Μίλησα ήδη με τον αδελφό του, που ανήκει επίσης στις επίλεκτες δυνάμεις μας. Και ένιωσα διπλά λυπημένος. Αλλά και διπλά υπερήφανος. Από αυτόν, και όλους τους συναδέλφους του, ένα μόνο ζητώ: Κάντε το πένθος για τον χαμένο συμπολεμιστή, θάρρος και πείσμα για την υπεράσπιση της πατρίδας. Θα είναι η καλύτερη τιμή στη μνήμη του».

ΤΗ ΘΛΙΨΗ ΤΟΥ ΕΚΦΡΑΖΕΙ ΚΑΙ Ο ΣΥΡΙΖΑ  

Τη "βαθιά θλίψη" για τον τραγικό θάνατο του ΕΠΟΠ Λοχία (ΠΖ) Κ.Μ., εκ μέρους του Προέδρου, των βουλευτών, των στελεχών και των μελών του ΣΥΡΙΖΑ, εκφράζει "προς τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων και την ηγεσία τους, προς τους ΕΠΟΠ, προς τους αλεξιπτωτιστές και προς τους στρατευμένους", ο τομεάρχης Άμυνας του ΣΥΡΙΖΑ, Θοδωρής Δρίτσας με γραπτή του δήλωση.

"Ιδιαίτερα εκφράζουμε τα συλλυπητήριά μας και τη συμπαράστασή μας στην οικογένεια του άτυχου Λοχία, με την επιτακτική προσδοκία ότι η Πολιτεία θα σταθεί δίπλα τους, όπως είναι χρέος της να πράξει", αναφέρει ο κ. Δρίτσας προσθέτοντας ότι αναμένει "τα αποτελέσματα από τη διερεύνηση των αιτιών και των συνθηκών του τραγικού δυστυχήματος".

"Τα εύλογα ερωτήματα, για το αν είχαν παρθεί όλα τα αναγκαία μέτρα προστασίας, για το αν γνώριζαν στην Δ.Δ.Ε.Ε., ότι στην περιοχή επικρατούσαν ισχυροί άνεμοι, καθώς και για το αν κινδύνεψαν και άλλοι αλεξιπτωτιστές, θα πρέπει να απαντηθούν άμεσα", τονίζει.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top