Απόκτησε κλειδάριθμο από το Taxisnet με… βιντεοκλήση

Όλα τα βήματα που πρέπει να κάνεις

ηλεκτρονικός υπολογιστής

Κωδικούς πρόσβασης στο Taxisnet θα πρέπει να αποκτήσουν όσοι συμπλήρωσαν πέρσι το 18ο έτος της ηλικίας τους, οι φοιτητές που απέκτησαν το 2019 πραγματικό ή τεκμαρτό εισόδημα, αλλά και όσοι θα υποβάλουν για πρώτη φορά φορολογική δήλωση. 

Ψηφιακά και από το... σπίτι ο κλειδάριθμος για την εφορία  

Με αυτούς τους κωδικούς, τους οποίους θα πάρουν με email ή με SMS ή από την Εφορία θα μπορέσουν να αποκτήσουν λογαριασμό στο Taxisnet και να υποβάλουν τη φορολογική τους δήλωση για εισοδήματα που απέκτησαν  πέρσι. 

«Αντίο» εφορία: Κλειδάριθμος μέσω sms και email

Πώς μπορούν να αποκτήσουν κωδικούς

Οι τρόποι για να αποκτήσουν κωδικούς είναι τρεις. 

  • Άμεσα με την υποβολή της αίτησης στο Taxisnet. Σε αυτήν την περίπτωση ο κλειδάριθμος χορηγείται αμέσως μέσω email και sms.
  • Με ραντεβού για βιντεοκλήση, μέσω της υπηρεσίας myAADElive, με υπάλληλο της Α.Α.Δ.Ε, οπότε ο κλειδάριθμος δίνεται μέσω email.
  • Με την παρουσία του φορολογούμενου στη Δ.Ο.Υ.

Κλειδάριθμος με βιντεοκλήση

Η υπηρεσία myAADElive για απόκτηση κλειδαρίθμου μέσω βιντεοκλήσης, απευθύνεται σε όσους δεν πιστοποιήθηκαν στο ΤΑΧΙSnet με τη διαδικασία αποστολής κλειδαρίθμου μέσω SMS και email. 

  • Μετά από αίτηση εγγραφής στο TAXISnet, θα λάβουν στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο ένα σύνδεσμο που θα οδηγήσει στην Πύλη Εισόδου και Επικοινωνίας με εκπρόσωπο της ΑΑΔΕ. 
  • Στη συνέχεια, οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να εισάγουν έγκυρη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στην οποία θα τους αποσταλεί σύνδεσμος για να αποκτήσουν πρόσβαση στην υπηρεσία myAADElive.
  • Απαραίτητη είναι η συμπλήρωση του αλφαριθμητικού της εικόνας. Επιλέγοντας Υποβολή, αποστέλλετε  η ενεργοποίηση συνδέσμου πρόσβασης στο myAADElive, στον προσωπικό τους λογαριασμό ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.
  • Αφού διαβάσουν προσεκτικά το περιεχόμενο του ανωτέρω μηνύματος, πατάνε τον σύνδεσμο (link) που τους έχει αποσταλεί για πρόσβαση στο myAADElive.
  • Με τη χρήση του συνδέσμου μεταφέρονται άμεσα σε νέα οθόνη, όπου θα επιλέξουν «Απόδοση Κλειδαρίθμου».
  • Αμέσως μετά έχουν τη δυνατότητα να κλείσουν βιντεοκλήση με εκπρόσωπο της ΑΑΔΕ την ημέρα και ώρα που επιθυμούν. Για να γίνει η κράτηση του ραντεβού, υποχρεωτική είναι η συμπλήρωση μερικών βασικών στοιχείων όπως το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο (e-mail), ο αριθμός τηλεφώνου, ο ΑΦΜ καθώς και ο κωδικός επιβεβαίωσής που έλαβαν με την αίτηση εγγραφής του στο TAXISnet.
Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top