Έρχεται νέα μεγάλη μείωση στις εισφορές

Ανακοινώσεις στη ΔΕΘ από τον πρωθυπουργό

Χρήματα

Στην κορυφή των προτεραιοτήτων της κυβέρνησης για το 2021 βρίσκεται το σχέδιο για το ψαλίδισμα έως και 5% των εργοδοτικών ασφαλιστικών εισφορών.

Το σχέδιο θα αποτελέσει ανάσα για τις πληττόμενες επιχειρήσεις από την κρίση του κορωνοϊού.

Κοινωνικός Τουρισμός: Από σήμερα οι αιτήσεις για πάμφθηνες διακοπές

Ήδη, από τις αρχές του Ιουνίου εφαρμόστηκε η πρώτη ψηφισμένη μείωση κατά 0,9% επιμερισμένη σε εργοδότες κι εργαζομένους, ενώ φαίνεται ότι παρά τις δημοσιονομικές επιπτώσεις της πανδημίας, το σχέδιο για ταχύτερη μείωση των εισφορών έως και κατά 5% συνολικά, δεν παγώνει.

Αυξήσεις μισθών από σήμερα: Πώς και πόσο μειώνονται οι εισφορές

Το εύρος της μείωσης των εργοδοτικών εισφορών θα εξαρτηθεί από τις δημοσιονομικές και ταμειακές προοπτικές της επόμενης χρονιάς.

Έκτακτη ενίσχυση έως 7.000 ευρώ σε κάθε αγρότη

Όλα δείχνουν ότι το ακριβές ύψος αυτής της μείωσης των εισφορών για το 2021 θα ανακοινωθεί από το βήμα της ΔΕΘ από τον Πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη τον Σεπτέμβριο, όταν και θα ξεδιπλωθεί μεταξύ άλλων ο σχεδιασμός για το νέο Ασφαλιστικό με την ενίσχυση του τρίτου πυλώνα και του κεφαλαιοποιητικού συστήματος για τις νέες επικουρικές συντάξεις.

Κύκλοι του υπουργείου Εργασίας τονίζουν ότι η μείωση των ασφαλιστικών εισφορών θα λειτουργήσουν ευεργετικά στην αγορά εργασίας καθώς μειώνει το μη μισθολογικό κόστος στις επιχειρήσεις και δίνει κίνητρα για προσλήψεις.

Ταυτόχρονα, έρχεται να λειτουργήσει ως αντικίνητρο σε παραβατικές συμπεριφορές αδήλωτης και ανασφάλιστης εργασίας.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top