Ανακοινώθηκε παράταση για τις φορολογικές δηλώσεις - Η νέα διορία

Τι ισχύει για εκπτώσεις, δόσεις και ΕΝΦΙΑ

Παράταση έως τις 29 Ιουλίου για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων για τη χρήση του οικονομικού έτους 2019 έδωσε το υπουργείο Οικονομικών.

«Έχοντας πλήρη επίγνωση των συνθηκών που έχουν δημιουργηθεί λόγω των επιπτώσεων της πανδημίας, ανακοινώνει τη χρονική παράταση της προθεσμίας υποβολής φορολογικών δηλώσεων για τα φυσικά και νομικά πρόσωπα έως και τις 29 Ιουλίου 2020», αναφέρει στην επίσημη ενημέρωση.

Κορωνοϊός: Από 1.000 έως 50.000 ευρώ τα νέα πρόστιμα σε παραβάτες

Συντάξεις Ιουλίου: Πότε θα καταβληθούν – Όλες οι ημερομηνίες

«Η παράταση κρίθηκε επιβεβλημένη, προκειμένου να διευκολυνθούν όλοι οι πολίτες και οι επιχειρήσεις να υποβάλουν τη φορολογική δήλωσή τους. Επισημαίνεται ότι δεν αλλάζει η προθεσμία για την καταβολή της πρώτης δόσης του φόρου εισοδήματος, η οποία είναι η 31η Ιουλίου 2020», εξηγεί.

Νέα αναστολή πληρωμής για φόρους Ιουνίου - Ποιους αφορά

Τι ισχύει για εκπτώσεις, δόσεις και ΕΝΦΙΑ

Όπως αναφέρει το ΥΠΟΙΚ, υπενθυμίζεται ότι:

- Παρέχεται έκπτωση σε ποσοστό 2% για την εφάπαξ καταβολή του φόρου εισοδήματος για τα φυσικά πρόσωπα.

«Ανάσα» με ελαφρύνσεις για φόρο εισοδήματος, ΕΝΦΙΑ και εισφορές

- Η εξόφληση του φόρου εισοδήματος φυσικών προσώπων θα γίνει σε 8 μηνιαίες δόσεις, αντί 3 διμηνιαίων δόσεων, που ίσχυε μέχρι σήμερα.

- Η εξόφληση του φόρου εισοδήματος νομικών προσώπων θα γίνει σε 8 μηνιαίες δόσεις, αντί των 6 μηνιαίων δόσεων, που ίσχυε μέχρι σήμερα.

- Η εξόφληση του ΕΝΦΙΑhttps://www.star.gr/tag/enfia θα γίνει σε 6 μηνιαίες δόσεις, αντί για 5 μηνιαίες δόσεις, που ίσχυε μέχρι σήμερα.
 

Δείτε ολόκληρο το μεσημβρινό δελτίο ειδήσεων του Star εδώ

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top