«Ανάσα» με ελαφρύνσεις για φόρο εισοδήματος, ΕΝΦΙΑ και εισφορές

Νέα ευνοϊκά μέτρα για τους φορολογούμενους

Επιπλέον ενέργειες ενίσχυσης της οικονομίας, με νέα ευνοϊκά μέτρα για τους φορολογούμενους πολίτες, ετοιμάζει η κυβέρνηση, όπως προανήγγειλε προ ημερών στη Βουλή ο πρωθυπουργός.

Όπως εξηγεί στο star.gr η φοροτεχνικός – σύμβουλος επιχειρήσεων Φιλοθέη Μακριδάκη:

-    το πρόγραμμα ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ θα ενισχυθεί με επιπλέον 200 εκατ. ευρώ και έως το τέλος του επόμενου μήνα θα καλύπτεται πλέον το 60% των εργοδοτικών εισφορών σε περίπτωση που κριθεί αναγκαίο η επιδοτούμενη αυτή ενίσχυση θα δοθεί και τους επόμενους δύο μήνας, δηλαδή τους μήνες Αύγουστο και τον Σεπτέμβριο.

Ανακοίνωσε 4 μέτρα για οικονομία και φορολογία ο Μητσοτάκης

-    Για το τμήμα των φορολογικών και ασφαλιστικών υποχρεώσεων, που αναφέρονται στους μήνες από Μάρτιο έως Σεπτέμβριο, θα υπάρξει η δυνατότητα να γίνει εξόφλησή τους από 12 άτοκες δόσεις ή 24 δόσεις με μειωμένο επιτόκιο από το 2021.

«Αν και είχε καταργηθεί το μέτρο όσοι εξοφλήσουν εφάπαξ τις φετινές φορολογικές υποχρεώσεις, θα έχουν άμεση έκπτωση φόρου 2%», σημειώνει η φοροτεχνικός - σύμβουλος επιχειρήσεων Φιλοθέη Μακριδάκη στο star.gr

-    Τέλος, θα αυξηθεί τελικά ο αριθμός των δόσεων για φόρο εισοδήματος και για ΕΝΦΙΑ. Για τα φυσικά πρόσωπα οι δόσεις θα είναι 8 μηνιαίες αντί 3 διμηνιαίων, για τις εταιρείες οι δόσεις θα είναι 8 από 6 και για τους ιδιοκτήτες ακινήτων 6 από 5.

Κοινωνικός Τουρισμός: Πότε ανοίγει η πλατφόρμα για τις αιτήσεις

Υπενθυμίζεται πως όσοι εξοφλήσουν εφάπαξ τις φετινές υποχρεώσεις θα έχουν άμεση έκπτωση φόρου 2%.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top