Δείτε τα αεροδρόμια από τα οποία δε θα γίνονται ταξίδια στην Ελλάδα

Η black list του EASA με τα μη ασφαλή για τον κορωνοϊό αεροδρόμια      

Το ρεπορτάζ του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του Star για τη λίστα ασφαλών αεροδρομίων    

Μέσω αεροδρομίων τα οποία θεωρούνται ασφαλή και δε συμπεριλαμβάνονται  στην “black list” του Οργανισμού της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την Αεροπορική Ασφάλεια (EASA), για υψηλό κίνδυνο μετάδοσης του κορωνοϊού,  θα διεξάγεται η αεροπορική επικοινωνία με την Ελλάδα,  κατά τη φετινή τουριστική σεζόν.    

Τουρισμός: Πώς οι 29 χώρες της λίστας γίνονται 50 μέσω ασφαλών αεροδρομίων

Όσα αερoδρόμια δε συμπεριλαμβάνονται σε αυτήν, συγκροτούν αυτομάτως τη white list, με τα αεροδρόμια από τα οποία θα μπορούν να γίνονται ταξίδια στη χώρα μας, χωρίς ειδικούς περιορισμούς, σε αντικατάσταση ουσιαστικά της αρχικής λίστας των 29 κρατών.    

ΥΠΕΞ: Πώς θα έρχονται στην Ελλάδα οι ταξιδιώτες από χώρες υψηλού κινδύνου    

Από την 1η Ιουλίου στους επισκέπτες που προέρχονται από αεροδρόμια τα οποία κατά τον EASA θεωρούνται απολύτως ασφαλή, θα πραγματοποιούνται δειγματοληπτικοί έλεγχοι. 

Μέχρι τις 15 Ιουνίου οι διεθνείς πτήσεις προς την Ελλάδα γίνονται μόνο μέσω του αεροδρομίου «Ελευθέριος Βενιζέλος» της Αθήνας και οι ταξιδιώτες υποχρεούνται σε διεξαγωγή τεστ για τον κορωνοϊό και σε παραμονή σε ξενοδοχείο μέχρι την ανακοίνωση του αποτελέσματος. 

Αύξηση στην επιβατική κίνηση στις αερομεταφορές και σε πτήσεις στην Ελλάδα

Αν το τεστ είναι αρνητικό οι ταξιδιώτες οφείλουν να μείνουν σε αυτοπεριορισμό για επτά ημέρες. Εάν είναι θετικοί, οφείλουν να μείνουν σε υποχρεωτική καραντίνα για 14 ημέρες.

Ενδιάμεσα,  από τις 15 Ιουνίου μέχρι την 1η Ιουλίου,   θα μπορούν να διεξάγονται αεροπορικά δρομολόγια και προς τη Θεσσαλονίκη, ενώ η υποχρέωση του τεστ και της καραντίνας θα εξακολουθήσει να υπάρχει  για τους πολίτες που έρχονται από χώρες με υψηλό κίνδυνο μετάδοσης του κορωνοϊού, όπως αξιολογούνται από τον EASA. Οι επιβάτες από ασφαλή αεροδρόμια θα υποβάλλονται σε δειγματοληπτικά τεστ.   

Διαβάστε αναλυτικά https://www.easa.europa.eu/SD-2020-01/Airports   

Σήμερα, η “black list” με τα μη ασφαλή αεροδρόμια περιλαμβάνει (Προσοχή! Η Η λίστα ενημερώνεται διαρκώς και οι ταξιδιώτες πρέπει να ελέγχουν πριν ταξιδέψουν αν περιλαμβάνεται το αεροδρόμιο αναχώρησης στα «επικίνδυνα» αεροδρόμια ή όχι): 


  

 

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top