Την Παρασκευή ανακοινώνεται η επιδότηση για νέα οχήματα

Η κυβέρνηση θέλει να στηρίξει την ηλεκτροκίνηση

Τις λεπτομέρειες της επιδότησης για την αγορά ηλεκτρικών οχημάτων θα ανακοινώσει την ερχόμενη Παρασκευή η κυβέρνηση.

Οι ανακοινώσεις, όπως τόνισε ο Κωστής Χατζηδάκης στην ΕΡΤ, θα γίνουν σε ειδική εκδήλωση στην οποία θα μιλήσει και ο πρωθυπουργός.

Oπως διευκρίνισε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, θα παρουσιαστεί μεταξύ των άλλων, ένα πρόγραμμα το οποίο θα περιλαμβάνει την καταβολή οικολογικού μπόνους από την πλευρά του κράτους για την αγορά ηλεκτρικού οχήματος.

Έρχεται επιδότηση έως 6.000 ευρώ για την αγορά νέου αυτοκίνητου

Τι είπε ο Χατζηδάκης για την επιδότηση αγοράς νέου αυτοκινήτου

«Η επιδότηση για την αγορά ηλεκτρικού αυτοκινήτου θα είναι σταθερή. θα είναι μεγαλύτερη για την αγορά ηλεκτρικού σκούτερ και μεγαλύτερη για την αγορά ηλεκτρικού ποδηλάτου», εξήγησε ο υπουργός προσθέτοντας ότι, ειδικά για την αγορά ηλεκτρικών ποδηλάτων, η κυβέρνηση επιδιώκει να κάνει ένα «άνοιγμα προς την νέα γενιά».

Δάνεια: Πόσο κουρεύονται οι δόσεις για δανειολήπτες

Ο στόχος είναι το πρόγραμμα να «τρέξει» το Β εξάμηνο του 2020, εξήγγειλε ο κ. Χατζηδάκης. Ανακοίνωσε, επίσης, θα δοθούν κίνητρα για την κατασκευή εργοστασίων που θα παράγουν ηλεκτρικούς φορτιστές και μπαταρίες για ηλεκτρικά οχήματα.

Απόσυρση πλαστικών μιας χρήσης

Σε ότι αφορά τις πρωτοβουλίες της κυβέρνησης στην «μάχη» κατά των πλαστικών, εξήγγειλε ότι έως το τέλος του μήνα θα είναι έτοιμο νομοσχέδιο (βάσει ανάλογης κοινοτικής οδηγίας) με το οποίο θα αποσυρθούν εννέα τύποι πλαστικών μιας χρήσης: πλαστικά πιάτα, πιρούνια, μαχαίρια, κουτάλια, πλαστικά ποτήρια από φενιζόλ, πλαστικά καλαμάκια, αναδευτήρες, μπατονέτες. 

Επίσης θα ξεκινήσει πρόγραμμα ανακύκλωσης πλαστικών μπουκαλιών.
 

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top