Φθηνότερα εισιτήρια σε όλα τα μεταφορικά μέσα από τη μείωση ΦΠΑ 

Στο 1,20 το εισιτήριο στις αστικές συγκοινωνίες δήλωσε ο Κ. Καραμανλής  

Μειώσεις και στα εισιτήρια όλων των μεταφορικών μέσων θα επιφέρει ο χαμηλός συντελεστής ΦΠΑ (13%) για πέντε μήνες (από το 24%).

Σταϊκούρας: 15 μέτρα για την ενίσχυση της οικονομίας ύψους 24 δις ευρώ

Οι μειώσεις θα ισχύσουν τόσο στις υπεραστικές συγκοινωνίες (ΚΤΕΛ, πλοία και αεροπλάνα)  όσο και στις αστικές (μετρό, αστικά λεωφορεία, ηλεκτρικό σιδηρόδρομο, τρόλεϊ, τραμ).

Μητσοτάκης στο διάγγελμα: Αυτά είναι τα μέτρα στήριξης οικονομίας-τουρισμού

Μάλιστα το εισιτήριο αστικών συγκοινωνιών που κοστίζει 1,40 ευρώ σήμερα (με ΦΠΑ 24%), αν και θα έπρεπε η τιμή του μειωθεί στα 1,28 ευρώ, όπως δήλωσε ο υπουργός Μεταφορών Κώστας Καραμανλής  θα προτείνει η τιμή του να «στρογγυλοποιηθεί» ακόμη περισσότερο  και να διαμορφωθεί στο 1,20 ευρώ. 

Πόσο θα πληρώνουμε από 1η Ιουνίου για καφέ, εισιτήρια, σινεμά

«Θέλω να πιστεύω ότι αυτή η μείωση τελικά θα βοηθήσει και τα έσοδα του Οργανισμού, διότι θα δώσει ένα κίνητρο στους καθημερινούς χρήστες των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς να προμηθευτούν ετήσιες, εξαμηνιαίες και μηνιαίας κάρτες» τόνισε ο κ. Καραμανλής μιλώντας  στον Σκάι. Ο Υπουργός υπενθύμισε  ότι οι χρήστες καρτών απεριόριστων διαδρομών θα λάβουν πίστωση,για το ποσό που αντιστοιχεί στις ημέρες των περιορισμών στις μετακινήσεις, κατά την επόμενη αγορά τους.
 Ας δούμε μερικά παραδείγματα για τα υπόλοιπα μεταφορικά μέσα, που επωφελούνται από το τουριστικό «πακέτο»:

ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΑ ΜΕΙΩΣΗΣ 

Ένα εισιτήριο λεωφορείου για Θεσσαλονίκη κοστίζει 59 ευρώ, μετ’ επιστροφής και 39 ευρώ για απλή μετάβαση. Με το μειωμένο ΦΠΑ, οι τιμές θα πρέπει να διαμορφωθούν στα 54 ευρώ και 36 ευρώ αντιστοίχως.

Για να μεταβεί κανείς στις Σπέτσες με πλοίο κλειστού τύπου, θα πρέπει να πληρώσει 42,50 ευρώ. Με το μειωμένο ΦΠΑ, η τιμή θα πρέπει να περιοριστεί στα 38,73 ευρώ

Για το ακτοπλοϊκό ταξίδι προς Μυτιλήνη, με θέση αεροπορικού τύπου, το εισιτήριο κοστίζει 54 ευρώ. Από την 1η Ιουνίου θα πρέπει να πέσει στα 49,20 ευρώ

Για να μεταβεί κάποιος αεροπορικώς στο Ηράκλειο και να επιστρέψει με τον ίδιο τρόπο, η τιμή του εισιτηρίου διαμορφώνεται στα 123 ευρώ. Από τον επόμενο μήνα, το ίδιο εισιτήριο θα πρέπει να κοστίζει 112 ευρώ.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top