Πετρέλαιο: Ιστορική κατάρρευση της τιμής του αμερικανικού αργού

Στα -37,63 δολάρια/βαρέλι έκλεισε το αμερικανικό αργό στη Νέα Υόρκη

 

Ιστορικό χαμηλό σημειώνει η τιμή του αμερικανικού αργού παράδοσης Μαΐου, η οποία για πρώτη φορά στην ιστορία έχει πέσει κάτω από το 0 δολάριο/βαρέλι, καθώς οι επενδυτές και οι κερδοσκόποι είναι έτοιμοι να πληρώσουν για να ξεφορτωθούν πετρέλαιο ελλείψει δυνατότητας αποθήκευσης.

Το συμβόλαιο που εκπνέει στο κλείσιμο της συνεδρίασης της Τρίτης σημαίνει ότι όσοι διαθέτουν πετρέλαιο πρέπει να βρουν το συντομότερο δυνατόν αγοραστές. 

Αυστηρή προειδοποίηση ΠΟΥ: Η πανδημία δεν έχει τελειώσει

Όμως, καθώς τα αποθέματα είναι υπερκορεσμένα στις ΗΠΑ τις τελευταίες εβδομάδες, είναι αναγκασμένοι να πληρώσουν για να βρουν αγοραστές: η τιμή του βαρελιού του WTI έκλεισε στα -37,63 δολάρια.

Όλο αυτό συμβαίνει εξαιτίας της απαγόρευσης μετακινήσεων για τον περιορισμό της εξάπλωσης του κορωνοϊού. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα στις ΗΠΑ να μην καταναλώνεται αρκετό πετρέλαιο και τώρα δεν έχουν χώρο να το αποθηκεύσουν.

Να σημειωθεί ότι οι φόβοι είναι εξαιρετικά έντονοι στις ΗΠΑ, που ως το επίκεντρο της πανδημίας του Covid19, βλέπουν την οικονομία τους να παγώνει απολύτως και την ανεργία να εκτινάσσεται στα ύψη.

ΗΠΑ: Οι θάνατοι ξεπέρασαν τους 40.000!

Σύμφωνα με το BBC τα αποθέματα στο Cushing, το βασικό σημείο παραδόσεων αμερικανικού αργού έχουν αυξηθεί κατά σχεδόν 50% σε σχέση με τις αρχές Μαρτίου σε μία ένδειξη ότι η ζήτηση έχει βουλιάξει. 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top