Υπογράφηκε η ΚΥΑ: Έκτακτο επίδομα σε 155.000 άνεργους 

Βρούτσης: Ακόμη ένα  σημαντικό μέτρο στήριξης ευάλωτης ομάδας  

Γιάννης Βρούτσης

Υπογράφηκε σήμερα, αμέσως μετά την ανακοίνωση κατά το χθεσινό διάγγελμα  από τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, η Υπουργική Απόφαση σχετικά με την χορήγηση εφάπαξ οικονομικής ενίσχυσης ύψους 400 ευρώ σε μη επιδοτούμενους μακροχρόνια ανέργους. 

Διάγγελμα Μητσοτάκη: Κρίσιμη η Μεγάλη Εβδομάδα αλλά διαφαίνεται Ανάσταση

Η συγκεκριμένη δράση αφορά σε περίπου 155.000 άνεργους συμπολίτες μας που απέκτησαν την ιδιότητα του μακροχρόνια ανέργου από 1.4.2019 και μετά ενώ η δαπάνη για την δράση προβλέπεται στα 65 εκατ. ευρώ τα οποία θα καλυφθούν από τον προϋπολογισμό του ΟΑΕΔ. 

Ποιοι άνεργοι θα πάρουν τα 400 ευρώ και πώς

Για την υπογραφή της ΚΥΑ δήλωσε ο Υπουργός Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων Γιάννης Βρούτσης:

 

«Σήμερα, η κυβέρνηση προχωράει σε ένα ακόμα σημαντικό μέτρο στήριξης της οικονομικά ευαίσθητης και ευάλωτης κοινωνικής ομάδας των άνεργων συμπολιτών μας και συγκεκριμένα αυτής των μακροχρονίως ανέργων. Μετά την αναγκαία αναμόρφωση των προγραμμάτων ανεργίας προς όφελος των πιο αδύναμων, παρέχουμε έκτακτη οικονομική στήριξη σε 155.000 μακροχρόνια ανέργους ύψους 65 εκατ. ευρώ. Απλώνουμε το δίκτυ προστασίας μας από τις επιπτώσεις της κρίσης του κορονοιού καλύπτοντας, πλέον, περίπου 500.000 άνεργους συμπολίτες μας.  
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top