Ξεκινά η διαδικασία για την επιδότηση δανείων

Τα δάνεια θα πρέπει να ήταν ενήμερα στις 31 Δεκεμβρίου 2019

Τη Μεγάλη Τετάρτη αναμένεται να ξεκινήσει η διαδικασία για την υποβολή των αιτήσεων από τις επιχειρήσεις, που πλήττονται λόγω κορωνοϊού, ώστε να λάβουν την επιδότηση επιτοκίου των ενήμερων δανείων τους για τους μήνες Απρίλιο, Μάιο και Ιούνιο.

Οι τράπεζες, αφού λάβουν τα ΑΦΜ των δικαιούχων της ενίσχυσης των 800 ευρώ, θα ξεκινήσουν και την αναστολή των πληρωμών των δανείων των δικαιούχων και στη συνέχεια θα επικοινωνήσουν με τους δανειολήπτες.

Τα νέα επαγγέλματα που εντάσσονται στο επίδομα των 800 ευρώ

Η υποβολή των αιτήσεων θα γίνεται σταδιακά με βάση το τελευταίο ψηφίο του ΑΦΜ.

Η δημόσια χρηματοδότηση καλύπτει τους τόκους των επιχειρηματικών δανείων, ομολογιακών δανείων και συμβάσεων πίστωσης συμπεριλαμβανομένων των:

•    τιτλοποιημένων δανείων και πιστώσεων

•    δανείων και πιστώσεων που έχουν μεταβιβαστεί λόγω πώλησης

Δεν καλύπτονται οι τόκοι υπερημερίας και δεν είναι επιλέξιμα τα κοινοπρακτικά δάνεια. Οι σχετικές δανειακές συμβάσεις πρέπει να έχουν συναφθεί και οι αντίστοιχες χρηματοδοτήσεις πρέπει να έχουν χορηγηθεί πριν από την 1η Απριλίου 2020.

Τα δάνεια θα πρέπει να ήταν ενήμερα στις 31 Δεκεμβρίου 2019, δηλαδή να μην υπερβαίνουν τις 90 ημέρες ενώ δεν καλύπτονται οι τόκοι υπερημερίας. Βασική προϋπόθεση είναι η διατήρηση τουλάχιστον του ίδιου αριθμού εργαζομένων τους στις 19/3/2020 και στις 31/12/2020. 

Το μέτρο χρηματοδοτείται με 750 εκατ. ευρώ από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων και το συνολικό ποσό που θα λάβει μια επιχείρηση δεν μπορεί να υπερβαίνει τις 800.000 ευρώ.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top