Νέα άνοδος στις διεθνείς τιμές πετρελαίου αλλά πτώση στα χρηματιστήρια

Πού έκλεισε ο γενικός δείκτης του Χρηματιστηρίου Αθηνών 

Νέα άνοδο κατέγραψαν οι διεθνείς τιμές του πετρελαίου, σε συνέχεια της χθεσ

Νέα άνοδο κατέγραψαν οι διεθνείς τιμές του πετρελαίου, σε συνέχεια της χθεσινής ανόδου τους, λόγω των προσδοκιών  για μείωση στην παγκόσμια παραγωγή.

Συνεχίζεται όμως η πτώση που καταγράφουν οι παγκόσμιες χρηματιστηριακές αγορές καθώς δημοσιοποιούνται στοιχεία για περισσότερες επιχειρήσεις που επλήγησαν από την πανδημία του κορωνοϊού

Με τα μέτρα αποκλεισμού λόγω του κορωνοϊού να αυξάνουν τις πιθανότητες μιας παρατεταμένης παγκόσμιας ύφεσης, οι επενδυτές συνέχιζαν να αναζητούν την ασφάλεια του αμερικανικού δολαρίου και των κρατικών ομολόγων, οδηγώντας τις αποδόσεις των αμερικανικών τίτλων κοντά στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων τριών εβδομάδων. 

Με πάνω από ένα εκατομμύριο ανθρώπους να έχουν μολυνθεί σε όλο τον κόσμο, αυξάνονται οι ενδείξεις ότι η πανδημία θα έχει τεράστιο αντίκτυπο στην οικονομική ανάπτυξη. Η Morgan Stanley ανακοίνωσε ότι η αμερικανική οικονομία θα συρρικνωθεί κατά 5,5% το 2020, η μεγαλύτερη πτώση από το 1946, προβλέποντας τεράστια συρρίκνωση 38% για το δεύτερο τρίμηνο.  

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης STOXX 600 σημείωσε πτώση 0,7% ενδοσυνεδριακά στο Λονδίνο, οδηγώντας τον παγκόσμιο δείκτη μετοχών της MSCI, All Country World Index, σε απώλειες 0,4%. 

Στην Ελλάδα ο  Γενικός Δείκτης του Χρηματιστηρίου Αθηνών έκλεισε στις 540,74 μονάδες, σημειώνοντας πτώση 0,13%.

Μια σειρά από επιχειρήσεις  διεθνώς αποτύπωσαν με τις ανακοινώσεις τους το πλήγμα που δέχονται από την πανδημία του κορωνοϊού, προμηνύοντας μεγάλη μείωση της κερδοφορίας ενόψει των ανακοινώσεων των οικονομικών αποτελεσμάτων τους.

Ο δείκτης της MSCI για την περιοχή Ασίας-Ειρηνικού εκτός της Ιαπωνίας σημείωσε πτώση 0,6% ενώ ο ιαπωνικός Nikkei απώλεσε τα αρχικά του κέρδη, κλείνοντας στα ίδια επίπεδα. Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης στη Wall Street σημείωσαν νωρίτερα πτώση κατά 1%. 

Οι επενδυτές στράφηκαν στην ασφάλεια των κρατικών ομολόγων. Η απόδοση του 10ετούς αμερικανικού ομολόγου διαμορφώθηκε νωρίτερα στο  0,597%, κοντά στο χαμηλό τριών εβδομάδων του 0,563% που κατέγραψε χθες. 

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο παρέμεινε ενισχυμένο έναντι ενός καλαθιού νομισμάτων. Ο δείκτης δολαρίου έχει ενισχυθεί κατά 2,47% αυτή την εβδομάδα. Το ευρώ υποχώρησε κατά 0,6% στο 1,0792 δολάριο και οδεύει προς την πέμπτη συνεχή ημέρα απωλειών και το χαμηλότερο επίπεδο του από τις 25 Μαρτίου.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top